Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt staten ta över sjukvården

Annons

Vi måste få ett avslut på landstingen som de nu är uppbyggda. Nu är det bara lokala politiker som är rädda om nästa val som bestämmer, och som chef för tjänstemännen väljer man helst en politisk tjänsteman från Stockholm. Intressant är att tre har fått avgångslön högre än alla andra.

Låt staten eller riksdagen sköta sjukvården i Sverige. Vad vinner vi på det? En arbetsmarknad för alla landstingsanställda och mindre lokal politisk låsning. Vad vinner man? Möjlighet att utan politiskt tapp reformera och effektivisera sjukvården i Sverige samt ge sjukvårdarna en tro på organisationen. Som det fungerar nu är det bara ett ytterligare sätt att klämma ut pengar till Stockholm. Dyra landstingschefer, höga avgifter till SKL (Stockholmsbaserat) och dyra stafettläkare.

Som jag ser det så tjänar partierna och Stockholm på att landstinget finns. Att vården blir sämre skiter man i, skattepengen i fickan är värd mer. Lite därför växer SD och ett lokalt politikerförakt då man inte sköter om skattepengar och tror de är förmer än de som är arbetsgivare, vi skattebetalare.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel