Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Sundsvall bli en sjöstad på riktigt – bygg ut sjöfarten och integrera den med kollektivtrafiken

Något som många skulle uppskatta är om vi kunde uppleva havet på samma sätt som boende i Stockholm och andra kuststäder kan göra. När jag besöker Stockholm passar jag på att ta transport via alla turbåtar som går mellan stadsdelarna i city.

Sundsvall skulle mycket väl kunna införa en del i kollektivtrafiken som medför att man kan ta en passagerarbåt (gärna eldriven) mellan centrum och Alnö, Timrå, Kvissleby, med flera, bostadsområden.

Bygg ut den typen av sjöfart som inte bara skulle gynna oss som bor i staden, den skulle också vara uppskattat av turister.

Upphandling av kollektivtrafiken kan innehålla drift av passagerarbåtar i staden och de som har busskort skulle kunna välja att åka båt istället för buss. Bygg sedan ut antalet hållplatser efter kusten så att det blir ett fungerande färdsätt.

Jag tror en sådan satsning skulle kosta en bråkdel av en linbana som kanske mest gynnar vissa näringsidkare.

JB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel