Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Tranviken leva upp till förväntningarna som Sundsvalls bästa havsbad

Annons

Tranvikens havsbad är i sommar utan pool och dusch och med en kommunal toalett. Ägaren till poolen, restaurangen och kiosken kommer inte igång med någon verksamhet. För ett par år sedan köpte ägaren till anslutande mark på södra sidan, så åtkomsten till stranden kan hindras om ägaren så vill. Hur kunde kommunen sälja mark som ligger mellan den kommunala stora parkeringen och sandstranden? Arrendatorer sköter anläggningen men med olika resultat och konkurser.

Anläggningen är nu 50 år och till största del ett rivningsprojekt. Ägaren bör sälja till kommunen med en summa lika stor som man betalat till kommunen, cirka 400 000 kronor, och att kommunen sedan går in och sanerar den från gamla byggnader.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Bygg sedan sanitära utrymmen med toaletter, bastu och duschar och utrymme för sopor. Lägg till en kiosk vid entrén en liten bit in från vägen som kan hyras ut. Bygg även en ny pool med placering i havet, i samma storlek som den gamla (10x25 meter).

Tranviken är det enda havsbadet av klass i Sundsvall så låt platsen motsvara förväntningarna som ställs av kommuninnevånare och turister. I kombination med kommunalt avlopp de sista åren på Alnös östra sida skulle detta och badanläggningen få mer folk att vilja bosätta sig på ön.

Bad med värme vid en av Norrlands bästa sandstränder

Läs också:

Jag skäms över Tranvikens förfall

 Öppna Tranviken och gör detta till en sommar att minnas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel