Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledamöter fipplade med mobiler i riksdagens kammare – vilken nonchalans mot oss väljare

Vid omröstningen om ny statsminister fredagen 14 december visades på SVT1 avslöjande vyer över kammarens ledamöter i samband med anföranden från partiföreträdare inför omröstningen. Ett stort antal ledamöter satt och fipplade med sina mobiler istället för att uppmärksamt lyssna på anföranden från talarstolen. Vilken nonchalans gentemot oss väljare.

Bort med passiva och dyra knapptryckare från riksdagen. Var kostnadsmedveten och reducera riksdagen med 100 personer. Stoppa företeelsen "yrkespolitiker" och begränsa deltagande i riksdagen till maximalt två perioder för att sedan återgå till en yrkesroll under minst en mandatperiod.

Inför krav på minst fem års yrkeserfarenhet och formell kompetens på minst gymnasienivå för att kunna verka som en riksdagsledamot. Då minskar samtidigt det politikerförakt som nu grasserar och vi kan komma tillbaka till att personerna i riksdagen är förtroendevalda personer som dessutom genom tydligt personval har väljarnas förtroende.

Arne Forsell, medlem i Landsbygdspartiet oberoende

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel