Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledare gjorde onanitecknet – "En skam för fotbollsfamiljen"

Gottne släppte in 2–3 i fjärde och sista övertidsminuten borta mot Kubikenborg.
– Efter målet springer en ledare ut på plan och gör onanitecknet mot vår bänk. Det är så vidrigt och pinsamt. Den här personen är en skam för fotbollsfamiljen, säger Gottnes assisterande tränare och sportchef Mats Falck.

Mats Falck var inte bara besviken över den tunga förlusten i mellersta trean.

– Det som händer efter målet är helt sanslöst. Det den här ledaren gör mot vår bänk är ett hemskt uppträdande. Otroligt korkat och jag har aldrig varit med om något liknande. Hur kan man vara så liten som ledare?

Kubikenborgs tränare Henri Sjödal:

– Jag vet inte om det är en onanirörelse. Jag vet inte hur en sådan rörelse ser ut. Det är många som gjorde gester efter vårt segermål.

En annan ledare i Kubikenborg sprang ut till domaren och sa någonting till honom.

– Domaren ska skriva en rapport om det, säger Mats Falck.

Kommer ni att gå vidare med det som ledaren gjorde mot er bänk?

– Nej. Det är bara glömma och gå vidare. De måste ta tag i det i föreningen. Men vi fick det bekräftat ännu en gång vilka typ av ledare som finns i Kubikenborgs division 3-lag.

Mats Falck syftar på lagens möte på Haraldsängen i Gottne 30 maj. Matchen fick avbrytas ett tag på grund av att två personer i publiken skrek dödshot mot domaren. Matchen spelades klart, slutade 1–1, men efter några veckor tilldömdes Kubikenborg segern med 3–0.

– Kubikenborg skickade en kallelse till förbundet och de drev på domaren i det här ärendet, säger Mats Falck.

– Båda lagen trodde att matchen slutade 1–1. Det var domaren som skickade en kallelse till förbundet. Vi drev inte på domaren, säger Henri Sjödal.

Disciplinnämnden ansåg att Kubikenborg ska få segern med målskillnad 3–0. "Det är det normala beslutet när en match inte kan färdigspelas och arrangerande förening bedöms ha brustit i sina säkerhetsarrangemang", skrev disciplinnämnden.

Läs även artikeln: Gottne rasar över beslutet

Kubikenborgs tränare Henri Sjödal:

– Jag tycker det är tråkigt att efterspelet till båda matcherna ska handla om något annat än fotboll. Två bra matcher med heta känslor.

Mats Falck ansåg att Gottne gjorde en bra insats mot Kubikenborg under lördagen.

– Vi började bäst första 25 minuterna. Sedan fick man bryta matchen på grund av blixtar. Efter avbrottet kom Kubikenborg in i matchen och gjorde 1–0.

Demir Avdic kvitterade efter att ha skruvat in bollen i svår vinkel med fel fot. Hemmalaget tog ledningen igen efter att Gottne inte var tillräckligt resoluta i straffområdet. Emir Ragipovic kvitterade till 2–2. Han lobbade över målvakten.

– Vi gjorde två vackra mål, berättar Mats Falck.

I 93:e minuten fick en Kubikenborgspelare rött kort direkt efter att ha sparkat en liggande spelare i ryggen.

– Vi hade ett jätteläge att göra 3–2, säger Mats Falck.

Sundsvallslaget avgjorde i slutsekunderna.

– Efter en frispark boxade vår målvakt ut bollen. De lyfte in den igen och nickade in segermålet.

Gottne har tre poäng tillgodo på Röbäck på kvalplats och fyra till Brunflo på nedflyttningsplats. Fyra matcher återstår och Gottne möter serieledande Friska Viljor hemma på Haraldsängen nästa lördag.

– Vi spelar helt utan press mot FV. Vi får se om lilla Gottne kan störa stora FV, säger Mats Falck.