Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det förlovade landet

Annons
I lördags var S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul intervjuad i ekot. Detta med bakgrund i att hon valt att flytta ifrån Stockholmsförorten Tensta och den debatt som uppkommit i spåren av detta. Integrationsminister Jens Orback själv bosatt på Södermalm i Stockholm sade att allt är frid och fröjd i Tensta och liknande områden, trots att Nalin Pekgul vittnar om motsatsen. Många fakta talar också för att det är Nalin Pekgul som har rätt. Arbetslösheten är dramatiskt högre och våld är mer vanligt förekommande än på många andra håll i landet. Ändå vill inte Orback erkänna att integrationspolitiken har misslyckats ens lite grann.
Det kanske mest anmärkningsvärda i intervjun med Pekgul är att hon i ena läget säger att politiker måste börja diskutera dessa frågor och i nästa andetag attackerar det parti som mest av alla försökt lyfta upp dessa frågor de senaste åren, folkpartiet. Folkpartiet påstås spela på människor främlingsfientlighet när de påpekar att det finns problemområden i Sverige. Det är svårt att förstå varför.
Uppenbarligen är det bara när socialdemokrater diskuterar integrationspolitik som frågan tas på allvar enligt Pekgul. Tråkigt för henne då att regeringen vill få det till att allting, precis allting, står rätt till i det förlovade landet.

Mer läsning

Annons