Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett slöseri med resurser

Annons
Den tid då det gick att sätta likhetstecken mellan en universitetsexamen och ett bra jobb är sedan länge svunnen. Förr stod alla dörrar öppna för den som kunde visa upp ett examensbevis från Uppsala eller Lund. Både inom statsförvaltningen och i de privata företagen efterfrågades akademiker som kunde ta sig an ledande poster. I dag är det så att tillgången på högutbildade har ökat i betydligt snabbare takt än efterfrågan och arbetslösheten bland akademiker har aldrig varit högre än vad den är i dag.
För alla de unga som under flera år har levt på lånade pengar för att längre fram få arbeta med något de brinner för och som de verkligen tycker är intressant är detta ett gigantiskt problem. Att efter flera års studier och skulder på kanske en kvarts miljon gå rakt ut i arbetslöshet eller jobb man är överkvalificerad för kan lätt bli en knäck för självförtroendet. Givetvis är det inget fel på jobb som inte kräver universitetsstudier tvärtom, det är bra att alla typer av jobb finns men det är ett slöseri med humankapital att utbildade tandläkare, jurister, ekonomer eller vad det nu må vara arbetar som butiksbiträden eller lagerarbetare.
För många kan det rent av vara ett problem att vara högutbildad. Låt oss ponera att en butik behöver anställa en person som skall arbeta i butiken. I många fall tänker arbetsgivaren att det är bättre att inte anställa en akademiker då denna säkert kommer att söka sig vidare till ett mer kvalificerat jobb så snart möjligheten finns. Då måste butiksinnehavaren återigen söka och lära upp en ny person. I det läget är det bättre för arbetsgivaren att anställa en person som denne tror kommer att stanna i jobbet under en längre tid.
Ett annat stort problem för nyutbildade akademiker är att de flesta företag söker personal med arbetslivserfarenhet, och hur får man erfarenhet om man aldrig får sitt första jobb? Samtidigt är det lätt att förstå företagen. Det kan ses som en stor risk att anställa en person som inte kan visa upp referenser från tidigare arbetsgivare på att personen ifråga är pålitlig och lojal. Därför måste de svenska universiteten och högskolorna bli bättre på att erbjuda praktikplatser till sina studenter. Detta är ett strålande sätt för studerande att få in en fot och kunna visa vad de går för.

"Hur får man erfarenhet om man aldrig får sitt första jobb?

Mer läsning

Annons