Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa Magnusson: Sverigedemokraterna är Sverigefientliga

I onsdags samlades hundratals flyktingar utanför riksdagen för att demonstrera mot den nya, hårdare asyllag som bland annat försvårar anhöriginvandring. Det borde de inte ha fått göra, enligt Sverigedemokraternas riksdagsman Kent Ekeroth.

Annons

Rätt avskyvärt att asylsökande tar sig friheten att säga till Sverige vad vi borde göra eller ej. Som om de har en rättighet att vara här, kommenterade han på Facebook. Han tycker att bara svenska medborgare ska ha rätt att demonstrera, ja flyktingar borde faktiskt inte ens få vistas fritt.

Han sade att Kent Ekeroth har helt rätt: De asylsökande borde låsas in i förvar. Det får alltså anses vara partiets hållning.

Partisekreteraren Richard Jomshof gick genast ut med en officiell kommentar. Men han sade inte att detta är en direkt odemokratisk tanke. Han sade inte att FN-konventionen, Europakonventionen, EU:s rättighetsstadga och svensk grundlag självklart måste gälla.

Han sade att Kent Ekeroth har helt rätt: De asylsökande borde låsas in i förvar. Det får alltså anses vara partiets hållning.

Kent Ekeroth (SD)

Sverigedemokraterna säger sig vara bekymrade över de problem invandring för med sig. Men den politik de förespråkar skulle inte bara förvärra problemen, utan cementera dem.

Att minska anhöriginvandringen är illa nog i sig. Detta slår främst mot kvinnor och barn, de som skulle komma hit sedan, när männen och papporna banat vägen genom livsfarliga vatten. Men Sverigedemokraterna går ännu längre. De menar att gränserna bör stängas helt.

Vad man säger är alltså att en massa män ska hållas åtskilda, inte bara från sina familjer, utan från omvärlden från sådan. Man vill isolera dessa män i ghetton.

Deras politik handlar om en enda sak, och det är ren vrede gentemot personer med mörk hy.

Ett barn kan räkna ut att detta inte bara slår mot flyktingarna, utan mot integrationen, och därmed mot hela samhället. Det struntar dock Sverigedemokraterna i. De bryr sig nämligen inte om hur det går för det här landet, det är inte människors bästa de värnar.

Deras politik handlar om en enda sak, och det är ren vrede gentemot personer med mörk hy. För det är inte en olycklig tillfällighet att det står en air av svavel runt just Sverigedemokraternas företrädare och fotfolk. Tvärtom. Hatet är deras kärna. Och de drar gärna både Sverige och demokratin med sig i fallet.

Mer läsning

Annons