Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Bohlin: Därför vinner alla på ett arbetsliv där karriär och familj kan kombineras

Annons

Den som ofta är frånvarande och har svårt att jobba övertid eller ta med arbetet hem, har svårare att bli chef än den som kan ägna nästan all sin tid åt arbetet. Föräldrar som är föräldralediga länge och vabbar mycket halkar efter i karriären. Särskilt män påverkas negativt av vabbande och föräldraledighet. Det slår Saco fast i en rapport som återges i Dagens Nyheter.

Det är klart att den som kan ägna all sin tid och energi åt jobbet rimligen kommer att kunna göra en snabbare karriär än den som väljer att sätta barn till världen och som tar sitt föräldraskap på allvar. Man kan tycka att det är rätt eller fel, men det är egentligen inget överraskande.

Barn tar – och måste få ta – tid. Väljer man att bli förälder får man acceptera att man inte i alla lägen kan sätta jobbet främst. Även om det innebär att någon barnlös kollega klättrar förbi och får den där chefstjänsten som man egentligen hade siktet inställt på.

Att vara förälder är att ofta ha dåligt samvete.

Jag har själv små barn. Det tar mycket tid. Under vinterhalvåret är febern, förkylningarna och magsjukorna fler än det är människor i Birsta en lönehelg. Och vid sidan om dagliga hämtningar och lämningar på förskolan så måste tid göras för planerings- och klämdagar på förskolan samt BVC- eller tandläkarbesök mitt under arbetsdagen.

Har man ett arbete där man måste vara på en given plats mellan två klockslag så är situationen svår. Jag har lyckan att ha ett flexibelt arbete där jag både kan arbeta hemifrån om det behövs eller styra mina arbetstider så att jag kan jobba ikapp när barnen gått och lagt sig till exempel.

Att vara förälder är att ofta ha dåligt samvete; Å ena sidan för att man inte hinner vara en så närvarande förälder som man vill. Å andra sidan för att jobbet blir lidande när barnen måste vårdas.

Som arbetsgivare bör man fundera över vilka förväntningar man har på sina anställda.

Den mest intressanta, samtidigt nedslående, slutsatsen i Sacos rapport är att mäns chanser att göra karriär minskar i högre grad än kvinnors. Att försöka vara jämställd i sitt förhållande och dela lika på vabb-dagarna och föräldraledigheten ser alltså ut att missgynna främst män i deras yrkeskarriär. Det tyder på att det från arbetsgivarhåll verkar finnas en förväntan på att män ska arbeta medan man har större överseende med att kvinnor är frånvarande för att ta hand om barn. Det i sin tur skulle förklara varför kvinnor fortfarande är underrepresenterade på högre poster.

Här har många arbetsgivare uppenbarligen en sak att tänka till om. Som arbetsgivare bör man också fundera över vilka förväntningar man har på sina anställda. Ska det normala vara att man tar med jobbet hem när arbetsdagen är slut?

Från politiskt håll kan man gå före och ta ytterligare steg mot en individualiserad föräldraförsäkring.

Vill man ha en organisations- eller företagskultur där det främst är personer som är arbetsnarkomaner premieras? Eller vill man vara en arbetsplats där det går att kombinera privat- och arbetsliv på ett rimligt sätt? De flesta arbetsgivare skulle så klart säga det senare, men det är dags att i så fall också verkligen leva upp till det i praktiken.

Från politiskt håll kan man gå före och ta ytterligare steg mot en individualiserad föräldraförsäkring. Det skulle göra att den där seglivade normen som säger att kvinnor har huvudansvar för barnen - både när de är små och när de är sjuka och måste vabbas – luckras upp.

Mer läsning

Annons