Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missriktad kritik

Annons
I en ledare i måndags resonerade vi om vad samhället kan göra för att motverka att ungdomar lockas av rasistiska irrläror (apropå helgens kravaller i Linköping). Efter detta gjordes ett flertal kommentarer på ST:s hemsida. Reaktionerna kan sammanfattas med att vi svartmålar nazister och att antifascisterna är ännu värre kålsupare. Dessutom framförs sedvanligt trams om att alla journalister är vänsterextremister som ljuger och för folket bakom ljuset.
Alldeles bortsett från att våra belackare har lite svårt att hålla isär olika ideologier, kan man konstatera att kritiken skjuter långt över målet. ST:s ledarsida försvarar inte organisationer som till exempel Antifascistisk aktion (Afa) och liknande sekter som använder våld som politiskt medel. Den som drar sådana slutsatser är antingen dum eller blott illitterat.
Vi konstaterade också att \"antifascister\" (precis så kallades de i måndagens ledarartikel), bryter mot grundläggande demokratiska principer när de försöker förhindra människor att demonstrera fritt. Tilläggas kan att Afa och andra huligangrupper spelar rasisterna i händerna i och med att man får nazipatrasket att framstå som offer.

Mer läsning

Annons