Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
Internationella konventione skyddar reguljära soldater, men terrorister, självmordsbombare och andra som dödar oskyldiga, har inte sådant skydd. Därför är det helt i sin ordning att hålla terrorister inspärrade utan rättegång. De betraktas nämligen som illegala soldater. Problemet för ett civiliserat samhälle och en rättsstat är att terroristbekämpningens effektivitet ständigt måste vägas mot individuella rättigheter.
En polisstat som har avskaffat mänskliga rättigheter är inte längre värd att försvara.
Norrbottens-Kuriren (m)

Socialdemokraterna måste göra bevarandet av kollektivavtalen, som de flesta svenskar vill behålla, till sin stridsfråga i valet nästa år. Partiet måste ta sig i kragen, kliva ut i rampljuset, öppna truten och komma med vettiga förslag till den missnöjda arbetarklassen.
Sofie Wiklund i Dala-Demokraten (s)

Varje gång statsminister Göran Persson är frånvarande en längre tid från inrikespolitiken påminns socialdemokraterna om hur toppstyrt deras parti är. Medan statsministern använder sin ledighet aktivt för att lägga upp valstrategier, funderar de andra partifunktionärerna på vilken den nya Perssonplanen kan vara.
Västerbottens-Kuriren (liberal)

Socialdemokraternas problem är att man inte lyckats med en politik som lever upp till väljarnas förväntningar på en socialdemokratisk regering. Framför allt är det misslyckandet när det gäller sysselsättningen som är partiets största svaghet. Och det handlar om bristen på riktiga jobb. Åtgärder som tillfälligt döljer den öppna arbetslösheten imponerar inte längre på de svenska väljarna.
Hudiksvalls Tidning (c)


Mer läsning

Annons