Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
PÅ ONSDAG den 1 juni blir det förbjudet att röka på krogen. Nikotinisterna får där se sitt behov fyllas av snus i stället. (...) Vad som har kommit i skymundan inför det nära förestående förbudet är att det rimliga hade varit att låta ägaren bestämma om rökning ska få förekomma i lokalerna. Lika lite som riksdagen har något att göra med hur vi själva bolmar loss i fåtöljerna hemma, eller låter gästerna smyga ut på balkongen, bör våra folkvalda lägga sig i vilka regler krogarna sätter upp.
Norrbottens-Kuriren (m)

MINNS NÅGON vänsterpartiet och Lars Ohly? Partiet har ju knappt nämnts sedan i höstas då några tv-program avslöjade att de varit, och kanske är, kommunister. Och som sådana hade de kontakter med kommunistdiktaturer. (...) Ändå har vänsterpartiet ökat från fem procent till sju den gångna månaden.
Robert Sundberg i Dala-Demokraten (s)

ETT STORT antal unga kvinnor smugglas varje dag in i Västeuropa för att under vidriga förhållanden tjänstgöra på bordeller. Trafficking, som fenomenet kallas, är en modern form av slavhandel. Det faktum att problemen i Sverige är mindre beror på att det trots allt är tabubelagt att gå till prostituerade.
Gefle Dagblad (liberal)

MEN DEN allvarligaste punkten är de upprepade brotten mot FN:s tortyrkonvention. Sedan Sverige skrev under denna 1987 har FN:s tortyrkommitté granskat 58 svenska ärenden. I hela elva fall har kommittén funnit anledning att kritisera Sverige. Det kan jämföras med Canada som fått kritik i bara två av 42 granskade fall, Frankrike som fått kritik bara i ett av 30 fall.
Yngve Sunesson i Östersunds-Posten (c)

DET FINNS historiska förklaringar till att mansdominerade yrken och branscher har haft högre löner och bättre villkor. Förr var männen de huvudsakliga familjeförsörjarna, deras löner var därför det viktigaste för familjernas överlevnad, medan kvinnors lönearbete endast blev ett komplement.
Hans Hjälte i Västerbottens-Folkblad (s)

Mer läsning

Annons