Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
President Bush har inte ens förmått visa den starka medkänsla med de tusentals svårt drabbade som andra människor runt om i världen känner. Eftersom han skar ner orkanskyddet samtidigt som han satsade på kriget mot Irak borde han ha haft extra stor anledning att reagera extra snabbt och kraftfullt, men han uppträdde närmast som en trött och lojt intresserad snigel
Norrbottens-Kuriren (m)

Självklart kan den amerikanska administrationen inte förhindra att orkaner bildas. Vad den däremot kan göra är att lindra dess skadeverkningar, dels genom att minska utsläppen av växthusgaser och därmed, på sikt, bidra till att stoppa klimatförändringarna, dels genom att skydda den egna befolkningen, så långt det nu är möjligt.
Norra Västerbotten (liberal)

Plötsligt visar sig världens rikaste nation vara ett befäst fattighus: USA har alla tänkbara resurser att kriga utomlands men står handfallet inför de katastrofer som drabbar den egna civilbefolkningen.
Göran Greider i Dala-Demokraten (s)

Så visst ser det ut som ödets ironi att USA på hemmaplan är så sårbart för katastrofer som Katrina och att säkerheten för amerikanska medborgare tros gagnas bäst av olika militära operationer utanför landets gränser.
Lars Carlsson i Hudiksvalls Tidning (c)

Mer läsning

Annons