Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
I SEPTEMBER SKA medlemmarna slutgiltigt bestämma sig för om feministiskt initiativ ska ställa upp i riksdagsvalet. Det vore en smärre sensation om det inte blev på det viset. Schyman har investerat alldeles för mycket av sitt förtroendekapital för att i det här läget hissa vit flagg.
Gefle Dagblad (liberal)

FEMINISTPARTIET KAN bli gökungen som tränger ut vänsterpartiet och miljöpartiet som slåss om maten i den allt mer trånga vänsterburen för att orka hålla sig kvar i riksdagen.
Norrbottens-Kuriren (m)

GÄNGET BAKOM IDÉN att starta ett särskilt feministparti påstår att de ska strunta i höger-vänsterskalan. Alltså får vi en politisk bastard, utan ideologi annan än feminismen. Men vad för slags sakpolitik får man ut av det?
Lars Bodén i Västerbottens Folkblad (s)

FEMINISTISKT INITIATIV kommer nu att utsättas för samma granskning som andra partier. Extremfeministiska uttalanden från företrädarna kommer att grävas fram liksom uppgifter om kandidaternas personliga vandel. Frågan är om känslan av kvinnoförtryck ändå är så stark att det bär hela vägen in i riksdagen.
Falu-Kuriren (liberal)

VAD SOM ÄR POSITIVT med Fi är att de kommer att bidra till att jämställdhetsfrågorna blir en stridsfråga i nästa val. Något som de borgerliga partierna bör se som en fördel.
Östersunds-Posten (c)

Mer läsning

Annons