Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressgrannar i norr

Annons
BOMBEN TICKAR ALLTSÅ på i svenska förorter, och den kommer dessvärre inte att desarmeras med hjälp av den socialdemokratiska integrationspolitiken.
Norrbottens-Kuriren (m)

DEN FRÅGESTÄLLNINGEN AKTUALISERAS än mer av beskedet att S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul i förra veckan meddelade att hon lämnar stockholmsförorten Tensta där hon bott sedan hon kom till Sverige. Orsaken är att hon känner otrygghet både för sig själv och sin familj. Vare sig Nalin Pekgul vill eller inte innebär hennes flytt en kritik mot socialdemokraternas inte alltigenom lyckade integrationspolitik. I ren panik har vissa partikollegor kritiserat henne för att vara en svikare som inte stannar och tar sitt ansvar. Kritiken får nästan ett löjets skimmer över sig. Få socialdemokrater har gjort så mycket för att belysa förortsproblemen som just Nalin Pekgul. Men inte ens hon kan ensam stå emot de svårigheter som segregationen i de invandrartäta förorterna för med sig. Att hon flyttar för att ge sina barn en bättre uppväxtmiljö fjärran från religiös fundamentalism och avsevärt högre rån- och mordstatistik än Sverige i genomsnitt är snarare sunt.
Robbin F Grönstedt i Länstidningen (s)

PROBLEMET ÄR PARTILEDNINGEN: Jag litar inte på den, inte ens när Persson sjunger Internationalen som om han stod ensam i en kyrkokör. Och så läser jag litet tankspritt om förortskravallerna utanför Paris: Blind uppror mot ett nyliberalt Europa som också den svenska socialdemokratin är med och förvaltar.
Göran Greider i Dala-Demokraten (s)

Mer läsning

Annons