Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka gränser sätter Lassen för medarbetaren Safaee?

/
  • Kommunalrådet Elisabet Lassen (S) måste ta ställning i frågan om Majed Safaees framtid.

Annons

Sollefteå kommuns kommunikationsstrateg, och hjärnan bakom det organiserade motståndet mot nedläggningen av Sollefteå sjukhus, Majed Safaee, har erkänt att han förtalat oppositionslandstingsrådet Per Wahlberg (M).

Strafföreläggandet är påskrivet, dagsböterna betalda och snart ska skadeståndet till Wahlberg också vara inbetalt. Safaee ångrar dock ingenting, förutom möjligen att han åkte fast.

Majed Safaee erkänner sig skyldig till grovt förtal, men han säger också att han trodde att de uppgifter han spridit om Moderaternas ledande företrädare i landstinget visade på att Wahlberg gjort något olagligt. När Safaee fick klart för sig att det han hävdat att Wahlberg gjort inte var olagligt, ja, då var det bara att erkänna sig skyldig till grovt förtal. Varför Safaee tyckte att det var bättre att gå till Per Wahlbergs partikamrater än till polisen, det framgår dock inte riktigt…

Majed Safaee, som vi vågar påstå är en av de skickligare spinndoktorerna i den kommunala sektorn och utan tvekan är en av kommunalrådet Elisabet Lassens (S) viktigaste medarbetare, har visat prov på synnerligen dåligt omdöme.

Det finns många intressanta diskussioner som tar sin utgångspunkt i Majed Safaees fria tjänstemannaroll i Sollefteå kommun och hans olika aktiviteter, i och utanför kommunhuset:

Hur mycket resurser kan och ska egentligen en skattefinansierad verksamhet (Sollefteå kommun) satsa på att idka påverkansarbete gentemot en annan skattefinansierad verksamhet (landstinget)?

Hur mycket aktivist kan en kommunal tjänsteman tillåtas vara? Och nej, att Majed Safaee inte ägnat en minut kontorstid åt arbetet med LVN Leaks, och att han organiserat demonstrationer och aktioner helt utan Lassens välsignelse, det är det ingen som tror.

Den enda fråga som är intressant i ett kort perspektiv är dock denna: Oaktat vem som förtalats och varför, kan Elisabet Lassen behålla en tjänsteman som faktiskt erkänt sig skyldig till grovt förtal?

Nu får vi se hur gott omdöme kommunalrådet har.

Mer läsning

Annons