Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledde till 70:e – storförlust ändå

Heffnersklubban höll på att få sin första trepoängare i damtvåan.
Men i 70:e rasade ledningen samman.
– Vi orkar inte riktigt stå emot, säger tränaren Jonas Prytz.

Heffnersklubban höll på att få upprättelse efter tunga 1–9 i premiären. I sjunde minuten av vardera halvlek gjorde de mål, men strax därefter började raset.

– Vår orutin gör att vi får slita för hårt. Vi måste rätta till lite så att vi orkar stå emot i 90 minuter, säger tränaren Jonas Prytz och utvecklar:

– Vi måste få till längre anfall och färre bolltapp. Jobba till grejerna som gör att vi tappar boll. På sikt kommer vi nog in i det.

I 71:a minuten kom kvitteringsmålet från Huge. Sedan följdes det av tre mål till i slutet.

– Vi ledde med 2–0, det var inte helt rättvist kanske, men visst gjorde vi också en bra första. Vi måste få det att räcka hela matchen. Men vi har ett ungt lag och ju fler matcher vi spelar känner vi vad vi måste göra. Det är ett läroår för våra tjejer.

Det fanns i alla fall ljuspunkter att ta med.

– Så länge vi orkar är det en bra laginsats. Sedan måste vi få ha backlinjen intakt. Nu har vi skadeproblem som gör det stökigt och vi får göra om. Vår mittback klev av med ryggproblem, då orkade vi inte riktigt stå emot.

Heffnersklubbans BK–IK Huge 2 2–5 (1–0)

Mål, Heffners: Agnes Hurtig Edlund, Anna Lundqvist.

Huge: Hanna Lindqvist 3, Maria Eriksson, Filippa Björk.