Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif förvandlade ett ruttet vrak till prisad ögonsten över en vinter

Det var nära att hon hamnade på tippen, men efter lite övertalning gjorde Leif Nilsson i Östersund henne till en skönhet istället. Nu är hon deras ögonsten, den holländska husvagnen Yvonne Mostard.

För sex-sju år sedan kände Leif Nilsson att det var dags för ett nytt husvagnsprojekt. Han fick tag på en sällsynt modell av den holländska husvagen Yvonne Mostard från 1966. Skicket var förfärligt. Den var rutten och höll knappt ihop. När Leif skulle köra den fallfärdiga husvagnen till garaget för att påbörja renoveringen rasade den ihop till en platt hög på vägen.

– Då tänkte jag att nu kör jag till tippen, säger Leif Nilsson.

Det var något som Siv Nilsson inte gick med på så det vara bara för Leif att plocka ihop bitarna av husvagen och börja renovera. Varje dag, varje kväll och varje helg spenderades i garaget och ett halvår senare var hon klar. Leif har stått för renoveringen och Siv för inredning och färgsättning. Inredningsdetaljerna i husvagnen kommer till stor del från USA.

– Vi åker gärna till Florida och går på bilträffar där, säger Siv.

Dock blir det utan sitt eget ekipage på träffarna i Florida, men det gör inget.

– Vi har inte bilen och husvagnen för att visa upp utan det är en livsstil, förklarar Leif.

Att de väcker stor uppmärksamhet när de kommer med sitt ekipage råder det inga tvivel om. Folk kommer gärna fram och kikar och ställer frågor. Husvagnen dras av en kopia av en Auburn 1936 som Leif byggt själv. Hela ekipaget har vunnit många priser på bilträffar runt om i landet.

Även om både Siv och Leif har lagt ner otaliga timmar på husvagnen så är dess huvudsakliga uppgift att vara deras sommarboende. Den ska fungera och den ska vara praktisk. I somras blev det 37 nätter i husvagen och Sivs barnbarn Ebba Elvén åker gärna med "Leif och momma" på campingsemester.

– Den är smidig och mysig, säger Ebba om husvagnen.

Leif Nilsson har alltid haft ett stort bilintresse och redan när han var 16 år byggde han vad han tror är Sveriges första EPA på personbil. Det var så nytt att han blev stoppad av polisen som ifrågasatte om det verkligen var okej.

– Men jag hade läst lagboken, säger Leif och skrattar.

Nu är årets husvagnssäsong över för Siv och Leif och förhoppningsvis kommer de iväg till Florida för att kunna köpa lite nya inredningsdetaljer innan nästa säsong börjar.

Läs även:

Kent Blomkvist om sin puderrosa husvagn från 1970: "Man är väl lite knäpp. Men det är roligare att leva då".