Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif Helander kan än – vann på Santa Pod

69 år ung sätter Leif Helander fortfarande sina konkurrenter på plats.

Senast i måndags i Santa Pod, England, där dragracingveteranen från Matfors vann den andra deltävlingen i European Funny Car Series.

Annons

– En nystartad serie, där vi gör upp i fyra deltävlingar. Jag missade den första och hade lite strul i kvalet den här gången också. Men vi fick fart på "kärran" och när det blev finalåk gick det riktigt fort, berättar Leif Helander, som dock missar helgens dragracingtävlingar på hemmaplan (Sundsvall Raceway, utanför Kovland).

– Förhoppningsvis kan det bli en tur dit upp till Sättna ändå ... men när det blir dags för tävlingar mitt i sommaren hinner vi möjligen med oss och kan vara med, fortsätter Helander, som med snart 40 år bakom sig i branschen är Medelpads meste – och snabbaste – dragracingstjärna genom tiderna.

Och i det välkända "Starkotter-teamet" återfinns tre lokala medhjälpare. Dels sönerna Johnny och Mikael, samt Alnöbon "Putte" Englund.

Nästa gång Helander sätter sig för att styra dragracingen med de dryga 7 000 hästarnas motorkraft blir på Hockenheimbanan i Tyskland i augusti.

– Sedan blir det England igen i sista tävlingen, säger Leif Helander avslutningsvis.