Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LHC vann efter Perssons hattrick

I elitseriens sista omgång svarade Niklas Persson för sitt första hattrick i elitserien – mot Skellefteå.
Under torsdagen var det dags igen i en av anfallsstjärnans bästa matcher i karriären.
För andra gången sänkte han just Skellefteå med tre mål och såg till att Linköping kan säkra semifinalplats på lördag.

– Skönt att kunna plocka fram ett sådant här spel när det verkligen gäller som mest. Det hade inte varit kul att åka upp till Skellefteå i underläge. Nu ska vi se till att avgöra nästa gång, säger Niklas Persson mitt i autografskrivningen efter segern med 4–0.

Den 29-årige forwarden var planens i särklass bästa spelare och briljerade både offensivt och defensivt.

Vid ett av målen bjöd han på hela paketet på en gång genom att först slänga sig och täcka skott, trycka till en motståndare i en närkamp, läckert ta sig förbi näste spelare och avsluta ett strålande samarbete med Joakim Eriksson genom en riktig projektil i nätmaskorna.

– Jag var grymt förbannad och fruktansvärt revanschsugen direkt efter slutsignalen senast och jag tror att alla i laget kände likadant. Den här matchen skulle vi bara vinna, det fanns inget annat, menar Persson.

Nyligen fick Niklas priset som säsongens bästa lirare av supportrarna och anfallaren visade ännu en gång sin enorma betydelse för laget.

– Det här är helt klart min bästa säsong i karriären, både poängmässigt (42 poäng) och spelmässigt. Jag har fått mycket förtroende både i powerplay och boxplay och älskar att ta ett stort ansvar.

Första hattricket i elitserien kom just mot Skellefteå i sista omgången av elitserien – men det andra var desto viktigare för klubben.

Onsdagens hjälte Nicklas Dahlberg, som nollade Linköping och kvitterade till 2–2 i möten, imponerade ännu mer i match fem. Åtminstone i de två inledande perioderna då matchen fortfarande levde.

Ett vilt kämpande LHC forcerade våldsamt och radade upp farliga chanser. Men trots att östgötarna vann skotten med förkrossande 17–3 vägrade Dahlberg släppa någon puck förbi sig.

Det tog totalt 94 minuter och 23 sekunder innan hans slutspelsnolla spräcktes – och det krävdes ett härligt solonummer av Persson. Han fintade bort sin försvarare och sprätte upp pucken i nättaket.

Skellefteå jämnade ut spelet i den andra perioden, men de få lägen laget skapade hade Mika Noronen inga större bekymmer med.

Den finländske burväktaren fick vakta buren i stället för Daniel Henriksson och svarade för en mycket stabil insats i sin slutspelsdebut i Sverige.

– Jag har haft en tung säsong i ryska ligan och inte fått spela så mycket sedan jag kom hit heller, det här betyder mycket för självförtroendet. Nu hoppas jag få stå nästa match också, ler han.