Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna i Timrå: Önskade byte av oppositionsråd – men vi har inget samarbete med SD

Med anledning av fullmäktige i Timrå 26 november, och valet av oppositionsråd.

Så mycket spe vi fått för att vi samtalar med SD. Demokrati handlar ju om att samtala.

Läs också: [+] Klart med oppositionsråd i Timrå: "Vi ber inte om ursäkt och känner absolut ingen skam"

Vi valde att gå in i en valsamverkan med Timråpartiet och Sverigedemokraterna av endast en anledning – att Timrå äntligen skulle byta oppositionsråd. Att Timrås medborgare äntligen skulle få utdelningen för de 48.000 i månaden som faktiskt rådet tjänar. Annars ville vi hellre ta bort posten. Annars behövs inte posten. Speciellt inte i en kommun där pengar saknas.

I samtalet med Timråpartiet och SD blev det också klart att vi, Liberalerna, fick större inflytande den kommande mandatperioden än vad valet gett oss. Observera! Vi fick större inflytande av samtalet, inte SD.

"Ni flyger med lånta fjädrar", säger Niklas Edén (C). Ja, Niklas, hellre flyger vi på lånade fjädrar i fyra år till för att kunna föra vår egen politik där vår starka värdegrund får större inflytande i varje nämnd, än att vara vingklippt av en moderat "diktator".

Så går nästa person upp i talarstolen. Hon tycker inte vi borde kunna se oss själva i spegeln efter att ingått ett samarbete med SD, något vi i valet klart och tydligt tog avstånd till.

Men alltså, har ni inte förstått någonting? Vi har inte ingått i ett samarbete! Ni kan fortsätta att svartmåla oss. Vi kommer kunna motbevisa allt ni påstår.

För är ni ärliga? Nej. Är ni demokratiska? Nej.

Ni tillåter fortfarande att Timrås politik handlar mer om prestige än om medborgarnas bästa.

Ni borde lära er att ett bra förslag, är ett bra förslag och våga rösta för det.

Lika väl som ni borde lära er att ett dåligt förslag, är ett dåligt förslag även om det innebär att ni blir utesluten ur värmen.

Ryggrad hit och ryggrad dit. Löften hit och löften dit. Fortfarande står Liberalernas löfte fast. Vi kommer aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna ifall det på något sätt inskränker mänskliga rättigheter och allas lika värde.

På kommunal nivå kan inget parti besluta om vare sig invandring eller abort.

Men jag insåg igår att hela majoriteten hellre vill verka korkad än att ta sitt ansvar för vad deras val faktiskt innebar. De har röstat fram ett oppositionsråd de själva beklagat sig över.

Som någon sa: "Av två onda ting…"

Men snälla. Var ärlig. Du hade inget val. För i det parti du tillhör, får du inte ens ha din egen åsikt. Och ändå pratar ni om demokrati som om ni visste vad det handlar om.

Chatrine Nordlund (L)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även: S + V i Timrå om valet av oppositionsråd: "Vi vill inte ge SD ökat inflytande – och det ber vi inte om ursäkt för"

Läs även: Timråpartiet: Vi erkänner inte Tony Andersson (M) som oppositionsråd – praxis är bruten och Pandoras ask öppnad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel