Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lilleström jagar Skúlason

GIF Sundsvall ska ha nobbat ett bud från en svensk klubb i sommar.

Men intresset är alltjämt stort för Ari Skúlason, som bland annat jagas av norska Lilleström.

– Det är upp till Sundsvall om de vill sälja, säger islänningens agent Olafur Gardarsson.

Ari Skúlason deklarerade tidigt att han var sugen på en ny utmaning när hans kontrakt med GIF Sundsvall går ut efter den här säsongen.

Det i kombination med islänningens starka form på fotbollsplanen gör honom i dagsläget högintressant för flera klubbar.

Enligt agenten Olafur Gardarsson så är minst två norska klubbar intresserade sedan länge av att knyta mittfältaren till sig – och de ska också ha varit i Sundsvall i sommar för att studera Skúlason på plats.

– Det har sett ett par matcher och undersöker just nu om och hur de ska gå vidare, säger Gardarsson.

Enligt vad ST-sport erfar är den ena norska klubben Tippeligasexan Lilleström SK. Dessutom är både allsvenska Örebro SK och IFK Norrköping intresserade.

– Jag vill inte säga något om vilka klubbar det är. Det är upp till Sundsvall att berätta, säger Gardarsson.

– Det jag kan säga är att en svensk klubb har lagt ett bud i sommar som Sundsvall sa nej till.

GIF Sundsvalls tidigare assisterande tränare Magnus Powell är numera spelarutvecklare i Lilleströms A-lag. Han berättar att han sagt mycket positivt om Skúlason till Lilleströms manager Henning Berg.

– Jag har sagt vad jag tycker. Att han är en otroligt bra spelare, som haft problem med humöret tidigare, men växt mycket och är en bra tvåvägsspelare. Och att han är en spelare som kan avgöra en match, säger Powell.

– Men hur stort intresset från Lilleström är vet jag inte. Det vill inte jag lägga mig i utan det är upp till Henning. Men jag har bara positivt att säga om Ari.

Lilleström ligger nära Oslos flygplats och skulle i så fall underlätta resorna hem till Island för familjen Skúlason. Något som är viktigt i valet av nästa klubb.

Men Lilleström tänker i dagsläget inte lägga några stora pengar på spelarköp. Därför ser en övergång i så fall ut att bli aktuell först efter att Ari Skúlasons kontrakt med GIF Sundsvall löpt ut.

Något som också passar väl in på islänningens önskan om att spela upp GIF Sundsvall i Allsvenskan innan han själv flyttar vidare.

– I dagsläget är inte vi i någon position att köpa något, säger Magnus Powell.