Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillskär ska bygga 80 lägenheter till på Norra kajen

Nu är ytterligare ett byggkontrakt skrivet för Norra kajen.
Företaget Lillskär ska bygga ett kvarter till.
– Vi hoppas på byggstart om knappt ett år, säger vd Tore Berglund.

Annons

Lillskär har precis påbörjat arbetet i kvarter 6 och 7, pålning pågår och schaktarbeten ska snart i gång. De två husen och dess 63 lägenheter blir bostadsrättsföreningen Prima, med inflyttning sommaren 2017.

Försäljningen av bostadsrätterna där gick så bra att Lillskär nu går vidare och även ska bygga kvarter 8. Förhandlingarna med kommunens bolag Norra Kajen Exploatering har precis blivit klara, det enda som återstår är att Norra Kajen-styrelsen klubbar det hela.

– Det blir 80–85 lägenheter, allt från ettor till fyrarummare, kanske någon femrummare, berättar Tore Berglund.

Byggnaden blir u-formad med öppningen ner mot vattnet. Flyglarna blir fyra våningar höga och huskroppen närmast Heffnersvägen blir på sex våningar.

– Dessutom ska vi bygga garage under huset. Det blir totalt cirka 150 platser, vilket gör att även de som ska bo i kvarter 6 och 7 får sina p-platser där.

Garaget ska byggas i två plan, delvis också ovan jord. Kommunen kommer därför nu att göra en djupare marksanering än den som redan är gjord i kvarteret.

Garaget gör att Tore Berglund tror att kostnaderna per kvadratmeter för lägenheterna blir ungefär desamma som i kvarter 6 och 7.

– Där har vi läget och att vi bygger ut över vattnet, men i det nya projektet kan man ta hissen rätt ner till garaget, så det finns fördelar på båda ställena.

Lillskär slipper nu betala kommunen för att den ska ordna p-platser.

Vilken arkitektbyrå som ska rita huset är inte riktigt klart, däremot är det spikat att Fastighetsbyrån får nytt förtroende som mäklarfirma.

– Vi är jättenöjda med de jobb de gjort beträffande bostadsrättsföreningen Prima. Den nya bostadsrättsföreningen ska heta Pärlan och vi tror på säljstart till våren. Fastighetsbyrån har redan en lista på intresserade från förra försäljningen.

Då fick folk köa ute på gatan för att teckna en lägenhet.

– Om det blir så nu vet jag inte, men principen blir först till kvarn.

Uppsalaföretaget är så nöjt med mottagandet i Sundsvall, med Norra kajens läge och responsen att man kan tänka sig ytterligare projekt på Norra kajen.

– Ja, det känns att det finns en marknad, även om konkurrensen nu hårdnat lite. Vi är intresserade av Beijertomten och tomter längre bort på kajen. Men även av andra tänkbara projekt i Sundsvall, säger Tore Berglund.

Läs också: Nu står företagen i kö för att bygga på Norra kajen