Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lina Norberg Juuso: Glöm inte de tysta kvinnorna!

Strålkastarljuset under Metoo-kampanjen i Sverige har riktats mot media. Flera upphöjda mediemän har anklagats för allt från våldtäkter till sexuella trakasserier till olämpligt agerande. I vissa fall står ord mot ord. TV4-profilen Martin Timell har fått sparken. Gissningsvis kommer fler att få gå.

LO, som äger nio procent av Aftonbladet, har nu krävt att tidningen ska gå till botten med sin arbetsplatskultur, som historiskt varit omvittnad grabbig. Det är bra, skrubba rejält i hörnen. Och det bör naturligtvis inte bara gälla Aftonbladet. 

Ett mönster har under kampanjen blivit extremt tydligt. Män i maktposition utnyttjar sin ställning sexuellt och verbalt gentemot kvinnor. Men det är viktigt att komma ihåg att dessa mediemän inte hade kunna härja fritt om inte en tystnadskultur hade funnits. Om arbetsledningarna inte haft skygglappar på sig. Om vi inte levt i en patriarkal struktur där män ses som överordnade kvinnor.

Osäkra arbetsvillkor och projektanställningar som är väldigt vanligt i branschen göder och vattnar problemet. Vem vågar larma på jobbet om det finns en risk för att en får tacka för kaffet och aldrig komma åter?

Men. Med detta sagt. Det är absolut nödvändigt att vi inte ser sexuella övergrepp och sexuella trakasserier som ett problem som florerar endast – eller i huvudsak – inom media. Frågan är större än några mediemän och arbetsklimatet inom branschen det är ett stort samhällsproblem.

Till exempel har var fjärde undersköterska utsatts för sexuella trakasserier på jobbet. Var fjärde! Det här lyfte SVD fram (25/10 2017).

- Många vill men vågar inte anmäla och uppge vad som hänt, sa Johan Ingelskog, chef för avtalsenheten på Kommunal och markerade att Kommunal alltid litar på den som säger sig ha blivit utsatt. 

Förbundet har drivit vidare ärenden som startats av personliga assistenter där det varit vad SVD kallar för gråzon. Vad är sexuella trakasserier och vad ingår i uppgiften som personlig assistent? Det är svåra frågor som den anställda inte ska lämnas ensam att hantera. 

Jag pratade med en personlig assistent om det här. Hon berättade om mycket ensamjobb som utförs i utsatta situationer för både brukaren och den anställda. Det handlar om allt från toalettbesök till intimhygien. Hon tycker inte att hon fått tillräckligt med information och stöd från arbetsgivaren kring hur sådana situationer ska hanteras på bästa sätt: Sånt här pratas det nästan aldrig om. Och så finns det inte tillräckligt med folk. Jobb ska bara göras och man gör mycket jobb ensam. Man vill inte belasta sina jobbarkompisar och be om hjälp hela tiden. 

Nu har regeringen bjudit arbetsmarknadens parter och fackliga organisationer till samtal om sexuella trakasserier . Det har öppnats upp för skärpt lagstiftning. När elden kring Metoo-kampanjen har lagt sig börjat ett hårt arbete mot sexuella trakasserier och sexuellt våld och alla måste ta sitt ansvar överallt. Det får absolut inte stanna vid att några mediemän blir av med sina privilegierade positioner.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel