Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindas nöje - shopping på Internet

Trött på att trängas på stan? Lugn, du behöver inte ens gå utanför dörren för att hitta något att köpa. Det är bara att slå på datorn. Linda Vestin är en av alla dem som ägnar sig åt shopping på nätet.

Annons
Svettiga provhytter, ett evigt av och på med kläder, trängsel, riv och slit. Har du, liksom många andra, också lessnat på att trängas i vanliga affärer för att hitta de riktiga fynden? Nu kan du koppla av, de roligaste shoppingfynden är bara ett knapptryck bort. I din dator. Alnö-tjejen Linda Vestin vet. Ett av hennes största intressen är nämligen att shoppa online, på Internet. Och det är en ständig jakt för att hitta det rätta och det bästa.
Mest letar jag efter kläder, skor och accessoarer. Men jag kollar också efter en del möbler, gärna i 60 eller70-tals stuk, det finns ju en hel del auktionssajter där man kan hitta riktigt bra grejer, säger Linda Vestin.
Också kläder finns det gott om på nätet. De traditionella postorderföretagen har fått konkurrens av nya, moderna företag. Genom att ha butiker online minskar lokalkostnaderna och flera av företagen kan hålla ner priserna.
Man kan göra riktiga fynd på nätet, men det bästa med att shoppa på Internet är att man för det mesta blir näst intill ensam om plaggen. Det är lite roligare och mer speciellt än att handla på de vanliga affärerna här i stan, säger Linda Vestin.
Linda Vestin pluggar för närvarande i Linköping men i sommar bor hon hemma hos föräldrarna på Alnö.
De vet att jag har mycket kläder så de fick installera en provisorisk garderob till mig nu när jag skulle komma hem, säger hon med ett leende.
För att hålla sig uppdaterad och verkligen kolla in vad onlinebutikerna har i sitt sortiment för närvarande ägnar Linda Vestin en hel del tid åt att kolla läget på Internet.
Ja, det blir väl ungefär två timmar om dagen som jag ägnar åt att kolla på grejer. Men självklart shoppar jag inte hela tiden, jag är ju student. mycket av tiden jag lägger ner går åt att få inspiration och egna idéer, säger hon.
När Linda Vestin väl bestämt sig för att slå till och klicka hem en vara kollar hon noga på vad det är hon beställer.
Ett bra tips om man är osäker är att läsa all fakta man får om plagget, det brukar ofta stå väldigt ingående vad det är för typ av material, hur plagget är i storlek och så vidare, säger hon.
När varan väl är beställd är det bara att vänta tills den kommer med posten.
Det känns ungefär som att vänta på tomten faktiskt. Och paketet som kommer är oftast otroligt fint inslaget, i silkespapper och allt. Det känns verkligen som om man får en present, säger Linda Vestin.
Annons