Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindblom in från start

SDFF har parkerat i botten av Elitettan. Nu går en stjärna från förr in och spelar från start mot Umeå Södra.
– Får vi bara vinna en match tror jag att det kan hända mycket, då kan vi få det där flytet som laget saknat, säger Petra Lindblom.

Petra Lindblom lär dyka upp där vi är vana att se henne, i en styrande roll centralt i planen, antingen på mittfältet eller möjligtvis som mittback. Hon har fem träningar i kroppen.

– Det känns förvånansvärt bra även om jag har en bit kvar. Det är inte samma sak att träna lite själv och spela fotboll på den här nivån. Men det ska bli väldigt roligt, säger Lindblom.

Hon har inte släppt fotbollen helt. Hon är tränare för sonens lag i Njurunda SK och spelar dessutom själv korpfotboll med Forza Stars.

– Bollkänslan och närspelet är det inga problem alls med, det är väl långbollarna som inte sitter riktigt där de ska, säger Petra Lindblom.

Som sin rutin till trots är en smula nervös inför matchen.

– Jag är lite nervös för orken. Jag är van att springa mycket, men måste nog vara lite smartare än så för att orka hela matchen.

Lindbloms återkomst gör att Ida Brännström kan fortsätta att spela på topp – som mot Kalmar senast. Tidigare har hon vikarierat som mittback i ett skadedrabbat SDFF.

– Jag tycker att det är självklart att spela Ida Brännström på topp, hon är en av lagets spetskompetenser och den ska man använda. Hon vet hur man gör mål, säger Lindblom.

Och så blir det enligt tränare Fredrik Carström, som var den som övertalade Petra att göra comeback.

– Hon överraskade mig, jag vet att hon varit i gång, men hon var mycket bättre än jag trodde, det blir väldigt värdefullt för oss.

Vad kan hon bidra med?

– Med lugn och rutin. Hon tar rätt beslut, slår bra bollar och det är en klok spelare på planen som styr upp saker, säger Carström.

Petra Lindblom är väl medveten om lagets prekära tabelläge.

– Det är bara att fortsätta att satsa och gå framåt och tro på sig själv. Får vi bara vinna en match tror jag att det kan hända mycket, då kan vi få det där flytet som laget saknat.

Carström håller med.

– Det skulle betyda väldigt mycket. I perioder är inte självförtroendet på topp, vi skulle få en annan energi med en seger.