Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström en av de bättre i jaktstarten: "Skönt att studsa tillbaka"

Lördagens missar i sprinten var glömda. Fredrik Lindström ställde in sig på att jaga ett bra lopp i söndagens jaktstart – och lyckades. Han var en av de bättre för dagen.
– Skönt att studsa tillbaka, säger Anundsjöåkaren.

Bommarna och 56:e-platsen i sprinten tog Fredrik Lindström delvis hjälp av landslagskompisarna för att glömma. Framför allt succédebutanten Jesper Nelin som bidrog med positiva känslor.

– Jag satte mig vid hans bord på middagen och sög åt mig. Även tjejernas insatser var ju positiva, säger Fredrik Lindström.

Han bjöd på ett imponerande lopp. Framför allt fram till sista skyttet då han var felfri i skyttet.

– Det var en bra tävling, bara utgångsläget som var lite sämre, säger Fredrik Lindström, som sköt två bom i sista stående.

– Jag gick på hårt och var offensiv i åkningen. Kanske inte höll riktigt där.

Fredrik Lindström klättrade ändå upp till 37:e plats och tog några VC-poäng och var nöjd med söndagens insats.

– Det ska bli intressant att se, jag tror inte att placeringen i bara söndagsloppet är så illa, säger Fredrik Lindström, som körde jämnt med suveräne segraren Martin Fourcade, och sannolikt har en av de bästa tiderna.

Fredrik Lindström är hyfsat nöjd med premiärveckan i Östersund.

– Jag ger mig själv medelbetyg. Vet att åkningen inte är på topp än eftersom vi tränat på hårt sista tiden och skyttet har varit blandat. Med lite bättre form i åkningen och mer jämnt skytte så kan det bli bra, säger Fredrik Lindström.

Vi kan hoppas att det syns redan nästa helg då världscupen rullar vidare i Hochfilzen.

Viss förvirring infann sig efter tävlingarna när Lindströms namn följdes av en stjärna i resultatlistan. Något som vanligtvis indikerar att ett fel har begåtts.

I det här fallet var det inte Lindström själv som gjort något fel utan en funktionär som registrerat fel startnummer för Lindström vid det första liggande skyttet. Något som snabbt kunde redas ut redan under loppets gång.

Läs mer: Lindström efter nitlotten på vallen: "Ett av de tråkigaste loppen jag kört"

Succédebutanten föll bakåt i jaktstarten: "Hade lite svårt att sova i natt"

Högberg strålande glad efter personbästa även i jaktstarten: "Extra kul med familjen på plats"