Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus Eklöw från Sundsvall nominerad till amerikansk Grammy

Annons

Flera svenskar har chans till Grammy-statyetter: Ghost är nominerade för årets metal-låt för "Cirice" medan Galantis är nominerade för bästa skiva i dansgenren för "Runaway (U & I)".

I Galantis hittar vi Linus Eklöw från Sundsvall som också gör musik under namnet Style of Eye.

Läs även: "Är man ledsen så bör man dansa"

Svenske Max Martin har chans på flera amerikanska Grammys på nästa års gala. Martin är bland annat nominerad för sitt arbete med superstjärnan Taylor Swifts "1989" tillsammans med Shellback, som har chans att bli årets album. I samma kategori är Martin även nominerad för The Weeknds album "Beauty behind the madness".

Totalt når den svenske producenten och låtskrivaren upp i sex nomineringar.

Tove Lo kniper – också tillsammans med Max Martin – en nominering som låtskrivare i kategorin bästa låt för visuell media med "Love me like you do" från filmen "Fifty shades of Grey".

Kendrick Lamar leder nomineringarna till årets gala med totalt elva stycken, följda av Taylor Swift och The Weeknd med sju vardera.

Nästa års Grammygala, den 58:e i ordningen, äger rum den 15 februari 2016.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter