Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Miskovskys närvarande röst skär genom allt

Lisa Miskovsky och Kalle Moraeus
Tonhallen (lördag)
Betyg: 3

Annons

Att åka runt på julturné går att göra på flera sätt. Du kan skippa julsångerna helt och kallar det för julturné bara för att det passar tiden på året och för att locka lite fler till konserten. Eller så kan du gå all in på de klassiska jullåtarna för att inte göra någon besviken.

Lisa Miskovsky och Kalle Moraeus tar vägen mittemellan. Det blir några hits utan anknytning till helgerna som raskt närmar sig och en blandning av duons favoriter.

Det är fint arrangerat med fina mattor och en soffa på scenen för att skänka den rätta mysstämningen som hör julen till.

Jag tog fasta på det där med stämningen för i början av konserten pratade den skojfriske dalmasen Moraeus om att det handlade om att turnén skulle hjälpa publiken att få rätt feeling inför jul.

Förutom att mellansnacket – trots att Lisa och Kalle ska vara så bra kompisar – mest kändes stelt och konstruerat (alla är inte bra skådisar) gav konserten en bra känsla. Att det inte bara var jullåtar var något som jag tyckte lyfte helheten.

Två av låtarna från jul-ep:n de släppte förra året gjorde sig väldigt bra, inledande "Klockor ring för mig" och avslutande "Isar". Båda har Lisa Miskovsky gjort i samarbete med Annika Norlin, även känd som Hello Saferide och Säkert.

Här, och egentligen under hela konserten, visar Lisa Miskovsky vilken fantastisk sångare hon är. Hon har en klar och väldigt närvarande röst som skär rakt igenom allt. Den är också enkel och känns helt naturlig.

Kalle Moraeus borde däremot minska ner på antalet sånglåtar. Det blir tyvärr bara nästan charmigt, och det är inte så charmigt. Däremot briljerar på alla instrument han rör, och det blir minst sagt magiskt när fiolen kommer fram.

När Kalle Moraeus spelar "Koppången", som hans bror skrivit, håller en fullsatt Tonhallen andan.