Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Nilsson klar för Badrock

Ytterligare två spelningar – och Lisa Nilsson. Sommarens Badrock i slottsruinen i Borgholm växer.

Annons

Tre decennier sedan starten är det i sommar dags för Björn Skifs att återuppliva Badrock igen. Biljetterna till showen, som dominerade de svenska konsertsomrarna mellan 1986 och 1992, sålde snabbt slut. Nu blir det ytterligare två spelningar, den 28 och 29 juli.

Dessutom hoppar Lisa Nilsson på tåget och är klar för samtliga sju konserter. Hon var med 1990 och 1991, och gör nu comeback på Badrockscenen tillsammans med Björn Skifs, Tommy Nilsson, Sanne Salomonsen, Mats Ronander och Nina Söderquist.

- Vi har ju olika inriktning som artister allihop. Lisa är kanske den mest sofistikerade av oss och kompletterar det övriga gänget på ett fantastiskt vis, säger Björn Skifs till TT.

När återupplivandet av Badrock planerades var även artisten Peter Lundblad med som ett av namnen. När han avled i december i fjol var tanken inte att ersätta honom, utan i stället låta olika artister gästa konserterna.

- Jag ville inte ersätta Peter, för det tycker jag inte att man kan göra. Jag hade lösa planer på att be några andra gamla "badrockare" komma och gästa olika kvällar, och ringde Lisa. Hon ville gärna vara med, men lade till: "Men då vill jag vara med alla kvällar!", och det var ju svårt att säga nej till, säger Skifs.

Peter Lundblad kommer dock vara högst närvarande under konserterna, genom att ensemblen tillsammans sjunger hans kanske mest kända låt, "Ta mig till havet" från 1986. Låten avslutade alltid Badrockkonserterna, och så blir det även i år.

- "Ta mig till havet" blir vår hyllning till Peter. Vi ska göra den så gott vi kan, på vårt sätt, för att hedra honom och sakna honom en stund tillsammans med publiken, säger Björn Skifs.

Sara Haldert/TT