Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Nilsson sist ut i "Så mycket bättre": "Jag är en babbelmaja som släpper ur mig för mycket"

Lisa Nilsson är sist ut i årets "Så mycket bättre". I kvällens avsnitt ska hennes karriär sammanfattas och hennes musik tolkas.
– Jag trodde jag skulle storgråta hela dagen, säger hon.

Annons

Det börjar dra ihop sig på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik. Säsongens "Så mycket bättre"-artister har avhandlats en efter en – nu är bara popsoulstjärnan Lisa Nilsson kvar och den här veckan riktas alla strålkastare mot henne.

– Det är en anspänning att få sig själv presenterad och att man ska försöka sammanfatta mig i ett tv-program, det är en jättekonstig situation, säger hon.

►LÄS MER: Kleerup om sitt "Så mycket bättre-avsnitt": "Min plan var att hålla käften och inte ha så mycket tics"

Lisa Nilsson hade redan på förhand gjort klart att det fanns saker hon inte ville gå in på och historier hon inte ville fördjupa sig i.

– Jag skulle till exempel aldrig gå in på för intima saker om mitt privatliv. Jag är ganska bra på att dra gränser men det är lättare att göra det i intervjuer än i sådana här sammanhang, man kan lätt bedra sig och glömma bort att det är kameror med. Det är många som tror att jag är en Garbo, som en mussla, medan jag ser mig själv som en verbalt inkontinent babbelmaja som släpper ur mig på tok för mycket hela tiden, säger Lisa Nilsson.

►LÄS MER: Dags för Ison & Filles dag i Så mycket bättre

När hon tidigare i veckan såg avsnittet kunde hon pusta ut.

– Jag känner mig lugnad och var lite rörd över helhetsintrycket. Det är ju mycket man inte ser och hör, sådant som sker i kulisserna, och de andra sade så fina saker.

Under dagen vankas bland annat vin-quiz med rapparen Petter och steppdans. Lisa Nilsson själv gick in i sin dag med helt öppna sinnen.

– Jag minns att jag var så himla trött och liksom bara gav upp kvällen före. När jag skulle gå och lägga mig tänkte jag att "det blir vad det blir". Jag var så trött att jag trodde jag skulle storgråta hela dagen, antingen som ett barn som inte orkar eller bara för att jag skulle bli så rörd för att jag var så känslomässigt urladdad, säger Lisa Nilsson.

►LÄS MER: Ace of Base-Jennys tur att berätta sin historia i "Så mycket bättre"

Så mycket gråt blir det dock inte – även om ett par tårar faller under de andra artisternas tolkningar. Lisa Nilsson berättar att hon blev särskilt överraskad av Miriam Bryants låt.

– Inte så att hon överraskade för att hon gjorde sin egen grej, det gjorde hon hela tiden. Men det var så härligt oväntat att hon valde den låten hon gjorde. Jag blev tagen på sängen.

►LÄS MER: Miriam Bryant: "Jag har inga spärrar"

"Så mycket bättre" sänds på i kväll, lördag, klockan 20.00 i TV4.

I nästa veckas avsnitt ska artisterna sjunga duetter tillsammans. (TT)