Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liseberg fastnade för Sundsvallskonstnärens pappersverk

För två år sedan upptäckte Petra Staav papperskonstens utskurna värld.
Nu spelar Sundsvallskonstnärens trolska vintermotiv en central roll i Lisebergs stora julkampanj.
– Det var först en liten chock när de hörde av sig, säger hon.

Det ena fantasifulla motivet efter det andra står uppradade längs väggen. När Petra Staav visar upp sina alster hemma i lägenheten i Skönsmon är det svårt att inse att hon har skurit ut allting ur vita pappersark.

De snirkliga formerna och oerhört detaljrika motiven vittnar om en skicklighet på högsta nivå. Då har hon ändå bara hållit på i två år. Men konstnärsandan sitter i sedan tidigare.

– Jag målade en del akvarell förut och kreativiteten har väl egentligen alltid funnits där, säger hon.

Från att själv ha försökt sprida sina verk via utställningar, Instagram och den egna hemsidan får hon nu rejäl draghjälp tack vare Liseberg.

Reklambyrån DDB sökte efter papperskonst till Lisebergs reklamkampanj inför Jul på Liseberg, och när Petra Staavs alster dök upp på nätet dröjde det inte länge innan byrån slog en signal till henne.

– Jag älskar Liseberg sedan tidigare och blev så himla glad när de frågade mig. Reklamfilmen där mina bilder syns blev jättefin, och det ska bli spännande att åka ner för att se hur allt blev, säger hon.

Lisebergs reklamfilm med Petra Staavs papperskonst ser du här.

Papperskonsten är i sig en både tålamodsprövande och tidskrävande syssla. Petra Staav har tvingats gå ner till 80 procent på sitt jobb som advokatsekreterare för att hinna med. I mars går hon ner till halvtid.

– Jag vill satsa på det här och jag ska försöka kombinera konstnärskapet med att sälja lite mer. Men jag vill inte tappa mitt uttryck och glädjen, för det här är så kul att hålla på med, säger hon.

Se fler verk på Petra Staavs hemsida