Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här är mittbackar som skulle kunna ersätta Fjóluson

Jón Gudni Fjóluson lämnar GIF Sundsvall för IFK Norrköping.
Nu letar GIF Sundsvall ersättare till mittbacken.
Vi har gjort en egen lista på några spelare som skulle kunna vara aktuella. Kanske ringer GIF några av de här under vintern?

LÄS MER: Mittbacken berättar om flytten från GIF

LÄS MER: Så långt blir kontraktet för Fjóluson

LÄS MER: Westlund: Att Fjóluson lämnar är årets sämst bevarade hemlighet

Ludvig Öhman, Kalmar FF.

Mittback som har spelat 19 matcher i allsvenskan den här säsongen, varav 15 från start. Mäter 189 centimeter och väger 82 kilo och 24-åringen har ett utgående kontrakt med KFF. Uppgavs i november ha sagt nej till att spela i utlandet, då sade ryktet att norska klubbar var intresserade.

André Calisir, Jönköpings Södra.

25-åring som var med och tog upp Jönköpings Södra till Allsvenskan den gångna säsongen. Har två år kvar på kontraktet och moderklubben Djurgården, GIF Sundsvall och Östersunds FK ska ha visat intresse. Noterades för 30 matcher från start och gjorde ett mål. 180 centimeter, 76 kilo.

Fredrik Liverstam, Halmstads BK.

Lagkapten i numera nedflyttade HBK under 2015. Han har ett utgående kontrakt och det ska finnas intresse från norska och allsvenska klubbar. 27-åringen noterades för 28 matcher 2015, alla från start, och han är 194 centimeter och väger 84 kilo.

William Olausson, Piteå IF.

Gjorde fyra mål, varav två på straff, för sitt klubblag i den norra ettan 2015. 2014 provspelade Olausson med både Örebro och AIK, men han blev kvar i norrland. Har ett år kvar på kontraktet. "Har länge varit ett jagat byte för klubbar högre upp i seriesystemet, men har alltid valt att stanna kvar i Piteå", skriver klubben på sin hemsida. Ett långskott.

Stefan Ålander, GIF Sundsvall.

Före detta lagkapten vars kontrakt går ut. 32-åringen har sagt att han vill fortsätta att spela fotboll. Gjorde 15 matcher varav elva från start i somras. Omtyckt i klubben och här vet GIF Sundsvall exakt vad de får. En ledargestalt som främst lär ses som backup, lär handla om ett kortare kontrakt i så fall.

LÄS MER: GIF:s mittback aktuell för mästarklubb

LÄS MER: Efter bänkningen - nu vill stjärnan lämna GIF

LÄS MER: Fjóluson ångerfull: "Man har lite ångest – jag använde inte hjärnan"