Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litet Sundsvallsföretag ordnar digitala infoskärmar – förhandlar om miljonorder

De har precis tagit hem en order från Sundsvalls kommun och förhandlar om en stororder värd 46 miljoner med ett företag.
Det lilla Sundsvallsföretaget Nordic Digital Solutions tror att marknaden för digitala skärmlösningar fortsätter att växa kraftigt.

Det här räkenskapsåret, som avslutas i april, räknar man med att omsätta 10 miljoner kronor, mot 2 miljoner i fjol.

– Nästa år är vårt mål 30 miljoner. Vi har också börjat titta på Tyskland och Norge där skärmlösningar är betydligt vanligare, säger vd Fredrik Hammargården.

I Sundsvall kan man se exempel på deras digitala skärmar hos Svensk fastighetsförmedling, Husman Hagberg, men även hos Bjurfors mäklarkedja i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Villorna och lägenheterna kan du se på Hemnet och andra ställen, i skyltfönstret handlar det mer om att bygga det egna varumärket. Att fånga folks uppmärksamhet och väcka intresse för företaget. Då ska det vara stort, enkelt och levande, säger Hammargården.

Skärmarna är nu ofta på 75 tum, men kommer att bli större, menar han.

Med en digital skärm och en molnlösning är det också lättare att uppdatera innehållet, vilket gör att användningsområdet är brett.

Till Sundsvalls kommun ska de leverera ett 100-tal skärmar, exempelvis till skolor.

– Vi står för allt från IT-utveckling, administration, installation, uppdateringar och support. En snittorder för oss ligger på 120 000 kronor, men det här är förstås mycket mer. Men värdet beror på vad de vill ha.

Företaget har nu sju anställda, men tror på tillväxt.

– Vi söker duktiga säljare och IT-folk, säger Fredrik Hammargården.