Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live-tv: Landstinget presenterar budgeten – så ser besparingarna ut

Nu är majoriteten i landstinget överens. I eftermiddag väntas man presentera ett förslag på hur man ska klara sin budget. Då väntas bland annat besked om hur pass stora neddragningar och förändringar det blir på sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik.

Det är framför allt specialistsjukvården som kostar mer än vad landstinget har råd med. Uppdraget är att spara 160 miljoner.

Majoritetspartierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har, enligt ett pressmeddelande, träffat en budgetöverenskommelse för landstinget 2016, med plan för åren 2017-2018.

Budgetöverenskommelsen innehåller förslag om justerad skattesats och andra ställningstaganden för de närmaste årens budgetarbete. Det betyder att på pressträffen i eftermiddag kommer man förmodligen också presenta hur stor skattehöjningen blir. Majoritetspartierna har ju tidigare förslagit olika skattesatser.

Erik Lövgren (S), Lars-Gunnar Hultin (V) och Eva Andersson (MP) medverkar på pressträffen.