Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liveredaktören jobbar i händelsernas centrum

I 175 år har Sundsvalls Tidning varit en viktig del av samhällsutvecklingen i Medelpad. Genom att förmedla nyheter, åsikter och annonser har läsare alltid fått senaste nytt till frukostbordet. Nu stundar nya tider med ny teknik och nya krav på både medarbetare och användare. I en serie möter du några personer som jobbar mot framtiden.
Först ut är liveredaktören Josefin Jonsson.

Hon är nästan yngst, både i ålder och på hennes nya tjänst, liveredaktören Josefin Jonsson som verkligen har hamnat mitt i händelsernas centrum vid Sundsvalls Tidnings nyhetsdesk. Det är bara en av arbetsplatserna vid desken som har tre bildskärmar. Liveredaktörens skrivbord är fyllt av teknisk utrustning, telefoner och tangentbord. Allt behövs för att ha koll på vad som händer i omvärlden, nationellt men framför allt lokalt.

– Mitt uppdrag som liveredaktör är en ganska ny tjänst inom Mittmedia. Det startade i höstas och jag jobbar framförallt med snabba nyheter och snabba publiceringar.

Arbetsdagen börjar vid sju-tiden och då ser hon först över vad som hänt under natten, om det ska göras uppföljningar på vad nattredaktörerna lämnat över. Tips-mejlen och en mängd olika digitala nyhetsflöden kollas också. Behövs det är det Josefin som skriver, och publicerar, i STs olika digitala kanaler.

– Kommer det ett larm om en olycka eller kanske ett pressmeddelande, ska jag skriva direkt för vår sajt st.nu.

Det blir sällan uppdrag utanför huset men Josefin trivs med arbetet:

– Jag tycker det är roligt när det händer saker för då blir det tempo i jobbet.