Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Livet börjar vid 40"

Jessica Falk har hittat sin livskraft och är mer levande än någonsin efter en några år av svåra händelser. Hon är på stark uppgång i Nashville och satsar fullt ut på artistlivet, familjen och nya huset.

Redan som sjuåring satsade Jessica hundra procent på musiken, siktet var högt ställt, hon skulle bli konsertpianist. Hon hade precis fått övergå från leksaksflygeln till ett riktigt piano och övade uppemot sju timmar varje dag. Men med tiden ändrades målet och hon kom att jobba flera år som musikpedagog och körledare.

– Det var roligt att se vad som hände med människor när man använde musiken, det är något jag kan sakna i dag.

Numera är hon artist och låtskrivare, något som hon blev av en slump. För två år sedan fick hon en chans att spela in en liveplatta i Nashville och tog den.

Det var låtskrivandet som hjälpte henne genom en svår livskris som utbröt när hennes mamma gick bort 2004 i tsunamin i Thailand. Ett tag kunde hon inte ta en ton på pianot, men en morgon vaknade hon upp och bestämde sig för att välja livet och börja leva igen.

– För mig är det ingen klyscha att leva i nuet, det gäller att njuta så mycket det bara går. Jag vet hur snabbt det kan ta slut, säger hon.

För mindre än ett år sedan lämnade familjen Alnö för byn Anundgård i Holm. Jessicas morfar hade en sommarstuga drygt en mil ifrån deras hus, stugan köpte hon som 19-åring då den skulle säljas när morfar blev sjuk.

– Det var några grannar som tipsade om det här huset. Det fanns en film på Youtube där de gick omkring och visade huset. Vi sa att om det känns på samma sätt i verkligheten kan vi flytta in i morgon.

Det gjorde det och flyttlasset gick till det över hundra år gamla huset där N G Åslins affär låg en gång i tiden.

– Det är skitmysigt här, det känns som möjligheternas hus. Jag har aldrig känt mig så hemma som jag gör här.

I favoritrummet med utsikt ner mot Holmsjön står en spegelblank flygel, men det är inte där låtarna kommer till henne. De kan komma i helt vardagliga situationer som under en promenad eller i duschen.

Musikintresset har även gått i arv till hennes sjuåriga dotter Tova sjunger och spelar både elgitarr och trummor.

– Hon är jätteduktig på att lägga körstämmor, så hon är en jättebra draghjälp för mig.

Till hösten planerar Jessica förutom sin kombinerade födelsedags- och inflyttningsfest för en miniturné i Sverige. Hon har ett nytt svenskt band, The Flaming Hearts, som dessutom gästas av Charlie McCoy från Nashville som var exekutiv producent på hennes album och som drog i gång hennes artistkarriär.