Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsfarligt när skolbarnen ska på bussen – jag och min son hade ingen chans att komma undan när kön tryckte på

Jag hör ofta barnen hemma klaga på att det är jobbigt att åka buss till och från skolan, men har ofta tänkt att det inte kan vara så farligt. De berättar att det är väldigt svårt att komma på bussarna från Navet till Engelska skolan på morgonen – och att ta sig ifrån skolan är samma sak.

I tisdags morse, förra veckan, följde jag med ena barnet till bussen på Navet, klockan var 08.00 när bussen kom. Allt fler barn samlades för att åka med. Jag ställde mig i "kön" bredvid sonen och fler och fler samlades bakom.

Dörrarna till bussen öppnades inte på grund av chaufförbyte. Så öppnades dörrarna och jag hör några barn bakom mig säga "undrar vad som händer idag, vem som kommer att klämmas ihjäl eller hamna under bussen".

Sedan började alla trycka på! Min lilla grabb hade inte en chans mellan alla större barn och till och med vuxna. Det var fullständigt kaos, inte ens jag som är vuxen hade någon chans att gå åt sidan eller komma ur klungan.

Det är fullständigt livsfarligt! Det är inte meningen att barnen ska ha ont i magen innan och efter skolan för att de behöver åka buss.

Jag hörde sedan att någon hade hamnat under bussen utanför skolan förra veckan. Någon kommer snart att bli allvarligt skadad och någon måste ta ett ansvar.

Hannah

SVAR DIREKT:

Du tar upp ett mycket allvarligt problem. Säkerheten vid av- och påstigning på bussarna måste vara hög.

Vi känner till problemen du beskriver, och vi har haft incidenter som skulle kunna ha lett till allvarliga konsekvenser. För att förbättra situationen har vi dialog och samarbete med kommunen och skolor där vi upplever särskilda problem.

En åtgärd som pågår just nu är att Engelska skolan har vuxna på plats på hållplatser vid skoldagens slut för att bidra till ökad säkerhet för eleverna när de ska stiga på bussarna.

Vi är tacksamma för att du som förälder följer med ditt barn när det ska resa med buss. Vi önskar att alla tänker sig för och tar ansvar så att ingen ska skadas på grund av knuffar och onödig brådska vid på- och avstigning.

Vi kommer att fortsätta jobba tillsammans med kommunen och skolorna för att öka säkerheten när de reser med Din Turs bussar.

Hans Fälldin, Din Tur

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel