Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljög om att hon blivit våldtagen och kidnappad av okänd man – ville inte skada familjens heder

En kvinna i 25-årsåldern i Sundsvall uppgav för polis att hon hade blivit kidnappad och våldtagen av två män. En utav männen anhölls då misstänkt för brott, men släpptes senare. Nu döms kvinnan till fängelse för att ha hittat på hela händelsen.

Vid polisförhöret i augusti lämnade kvinnan uppgifter till polis om att hon mot sin vilja tvingats med i en bil till en lägenhet där hon kvarhållits, utsatts för misshandel och övergrepp i rättssak.

Efter händelsen ska kvinnan ha pekat ut två misstänkta män, varav en som hon tidigare har haft en relation med.

Kvinnans berättelse resulterade i flera polisinsatser som gjorde att polisen kom att misstänkta männen och hämtade in dem till förhör. Den man som kvinnan haft en relation blev senare anhållen misstänkt för brott.

Men efter senare förhör kom polisen istället att misstänkta kvinnan för att ha lämnat falska uppgifter i polisförhören.

Kvinnan har erkänt gärningen, men gjort gällande att hon inte hade något annat val än att lämna de falska uppgifterna till polisen för att hon agerat i nöd.

Hon har berättat att hon inte ville att hennes familj skulle få reda på den tidigare relationen med mannen. Hon kunde inte berätta för familjen att hon frivilligt varit hos mannen den kvällen och hittade därför på en historia om att hon tvingats följa med en okänd person.

Efter händelsen ville hon ringa polisen och berätta sanningen, men hon vågade inte i rädsla för att hennes familj skulle förskjuta henne.

Nu döms kvinnan till fängelse i fyra månader för falsk tillvitelse.