Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljudanläggningen var privat och kommunen kan inte skyllas – ta reda på fakta innan du kommer med kritik

Replik på Uselt ljud gjorde det svårt att följa hyllningen av Timrå IK, ST 13/4.

Det första och viktigaste, det var inte kommunens ljudanläggning utan min. Jag ställde upp med kort varsel ideellt för att hyllningen skulle kunna genomföras. Hur ljudet i sändningen lät vet jag inte. Det ansvarade Timrå IK för själva. Timrå kommun hade inget med ljudet att göra i produktionen. Varför hyllningen var på torget vet jag inte, det kan kanske ha att göra med att isen hyvlades på NHK Arena och att den därmed inte var tillgänglig.

På plats blev ljudet bristfälligt då någon i publiken beslutade sig för att använda den högra högtalarpelaren som utsiktsplats och under sin klättring slet av kabeln vilket förstörde topphögtalaren och kortslöt bashögtalaren. Ljudet försvann därmed på en sida av scenen. Dock har många av de 3 000 personer som var på torget uttryckt att de tyckte ljudet ändå var bra. Sändningen hade inte heller någon kontroll över – vare sig bildproduktion eller ljud. Om någon står i vägen för kameran är det ju inte personen i fråga som gör fel utan kameramannen som bör byta vinkel. Jag är säker på att Kenth inte stod i vägen med vilje utan var nog omedveten om kamerans placering.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Att dessutom lägga skulden på Socialdemokraterna är väldigt lågt, då flera partier var representerade på plats och både kommunalråd och oppositionsråd var på scenen och gratulerade.

Det är lätt att klaga och peka finger, svårare att göra något konstruktivt. Du är välkommen att höra av dig om du har fler frågor gällande ljudet vid firandet, gärna innan du klagar via ST så kanske du har fakta att basera det på nästa gång och inte bara svamlar kring saker du inte vet något om.

John Martin

Läs också:

► Fantastisk prestation av Timrå IK – men var fanns juniorerna?

►  Varför måste ni se oss Sundsvallsbor som motståndare – vi älskar också Timrå IK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel