Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungandalens konstrunda jubilerar

Det har åter blivit dags för konstrunda i Ljungandalen, den femte i ordningen och den hittills största sett till antal deltagare.

Annons

När Bo Bergman från Fränsta Rotaryklubb för första gången förde en konstrunda i Ljungandalen på tal, så möttes förslaget av både hejarop och tvivel.

– En del trodde på det medan andra inte var lika optimistiska, men nu ser vi ju att det har fungerat väldigt bra, säger han när vi sammanstrålar under förberedelserna för årets konstrunda, den femte i ordningen.

Precis som tidigare år så är jubileumsrundan utspridd över dagarna två, vilket ändå kan vara knappt med tid för den som vill besöka alla konstnärer.

– I år har vi 31 konstnärer på tretton platser, och det är fler än vi någonsin har haft tidigare säger Bo Bergman, som också tror ett annat rekord kan slås i år.

– Vid senaste mötet var känslan att det kommer fler besökare i år också, säger Bo Bergman.

Förutom chansen för lokala konstnärer att visa upp sig, så är Ljungandalens konstrunda också ett välgörande inslag i de lokala Rotaryklubbarnas verksamhet.

– Överskottet delas mellan Ånge och Fränsta och går till Rotarys katastrofhjälp, säger Bo Bergman.

Slutligen nämner han också att man till i år har handikappcertifierat hela arrangemanget. Detta då man i samarbete med Neuroförbundet i Västernorrland har kartlagt och tydliggjort lokalernas handikappanpassning.

– Det skulle jag tro att vi är rätt ensamma om, slutar Bo Bergman.

Mer information om helgens konstrunda hittar du här (extern länk)