Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungaverk kan få fiber under 2016

Ljungaverk kan bli nästa ort i Ånge kommun att få fiber. Om ortsbornas starka intresse bär hela vägen kan arbetet bli klart under 2016, tror Servanet.

Annons

– Det är ett 60-tal i det aktuella området som gjort intresseanmälningar hittills. Sen vet vi sedan tidigare att intresse inte alltid leder till köp, säger Anders Svensson, säljare på Servanet.

I hela området från Ljungan och till E14 har totalt 156 hushåll anmält sitt intresse för fiber. Men det finns vissa krav för att arbetet ska bli av, och i Ljungaverk har ingen intresseorganisation tagit över frågan än, enligt Anders Svensson.

– Det finns vissa nivåer vi måste uppnå för att kunna bygga, är det bara tre som köper så kan vi inte göra något. Det blir en gruppövning för orten, men vi kommer att åka ut och informera folk på ett möte i februari.

I somras fick grannorten Fränsta fiber, efter att intresseorganisationen Kraftsamling Fränsta drivit frågan. Nu har Servanet valt att gå vidare med Ljungaverk.

– Vi har pekat ut det här området som ett vi vill satsa på, och det verkar finnas en vilja från flera boende där. Och det är de som bor där som styr i slutändan, säger Anders Svensson.