Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig skogsbrand i Ängra utanför Färila – boende uppmanas att utrymma

Allmänheten uppmanas att utrymma på grund av en kraftig skogsbrand i Ängra i Ljusdals kommun.

Annons

En varning har gått ut till allmänheten om att branden håller på att sprida sig till bebyggelse i området kring Ängra och att folk ska hålla sig inomhus och stänga alla fönster. Räddningsledaren har också uppmanat alla som bor i närområdet att utrymma.

Enligt Torbjörn Wannqvist, räddningschef för södra Hälsingland och stabschef för hela insatsen, är det tre större bränder som hotar bebyggelsen i Ängra. Ingen av bränderna är under kontroll och förstärkning har begärts från Gästrike Räddningstjänst och Hemvärnet.

Läget i Ängra ska dock ändå vara något förbättrat, uppger Torbjörn Wannqvist.

Räddningstjänsten i Ljusdal har under helgen haft fullt upp med att bekämpa skogsbränder på olika platser i kommunen: Rossen i Färila, på Nötberget och på Gommorsberget. I området vid Gommorsberget var under söndagen fortfarande flera styrkor på plats för att bekämpa branden.

På eftermiddagen kom även ett larm om en fullt utvecklad brand mellan Gällsjön och Lindstasjön. Räddningstjänsten är framme på platsen. Vid 18-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats för att bekämpa branden.

Klockan 17.30 kom det ett nytt larm. Brandflyg hade då upptäckt en gräsbrand vid Vålberget, inte långt ifrån Hamra nationalpark.

Vi uppdaterar texten när vi vet mer.

Foto: Anna-Karin Persson
Bilden är en arkivbild.

Mer läsning

Annons