Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anmäldes försvunnen efter fisketur – hittades vid Ramsjö

En man i 60-årsåldern hemmahörande i Stockholm skulle åka till Ramsjö i Ljusdals kommun och fiska – sedan dess är han försvunnen. På söndagen pingades hans mobiltelefon av en mast i Ånge kommun. Under måndagen hittades mannen i närheten av Ramsjö.

Annons

Polisen i Region Nord fick in ärendet från Stockholmspolisen på söndagen.

Uppdatering: Vid tolvtiden på måndagen fick polisen tips från allmänheten om att mannens bil hade setts i närheten av Ramsjö, Ljusdals kommun.

– Vi åkte ut och hittade honom. Han låg och sov i bilen, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Bilen stod vid Norr-Ensjön, ungefär 1,5 mil nordväst om Ramsjö.

Det var ingen fara med mannen fysiskt, men han fördes till sjukhus för kontroll.

Polisen i Region Nord arbetade under natten mot måndagen med att försöka bena ut vart mannen hade tagit vägen.

– Vi måste söka mer information innan vi kan fokusera på ett visst område. Han kan vara var som helst, säger Martin Södervall.

Mannen packade fiskeutrustning och lämnade sitt hem i Stockholm på fredagen och sade då att han skulle åka till Ramsjö i Ljusdals kommun och fiska. Vid 18:40-tiden på lördagen ska han ha setts i Bollnäs. Mannen anmäldes försvunnen av sin sambo.

Polisen i Region Nord kontaktades av Stockholmspolisen på söndagseftermiddagen.

– Mobilpositionering visar att han möjligtvis kan vara i Albytrakten i Ånge, masten har markerat där men ibland stämmer inte det där till hundra procent, säger Martin Södervall.

Polisen har åkt omkring i området kring Alby och letat, men det är som att söka efter en nål i en höstack.

– Han kan vara nästan var som helst från Bollnäs och uppåt, men han kan också ha åkt neröver. Vi har ingen given punkt att leta på.

Ärendet komplicerades under natten mot måndag av att polisen inte lyckades få kontakt med mannens sambo för att få mer information om vart han eventuellt kan ha tagit vägen.

Mannen och hans bil har efterlysts. Polisen vill i nuläget inte gå ut med signalement på honom, förutom att han är i 60-årsåldern. Han kör en mörkblå niositsig minibuss.

– Vi ska jobba vidare när det blir ljusare ute, säger Martin Södervall.

Mer läsning

Annons