Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO-aktiva i Sollefteå saknar förtroende för Erik Lövgren och Ewa Back

Erik Lövgren passar inte som landstingstyrelsens ordförande. Inte efter att han har kommit med felaktiga uppgifter om landstingsdirektören. Och Ewa Back är inte heller lämplig. Det anser LO-facken i Sollefteå.

Annons

För några dagar blev det klart att landstingsdirektören Anders L Johansson visst tvingats bort från sin post. Något som kostade landstinget tolv månadslöner och inte sex som han fått betalt om han sagt upp sig själv.

– Vi har haft ett möte och vi har inget förtroende för honom. Det är inte bara min uppfattning utan LO-fackens, säger ombudsman Jan Näsström, som säger sig representera LO-facken i Sollefteå.

Detta har, enligt honom, LO-facken både meddelat distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna och publicerat på sociala medier.

– Vi inom LO facken i Sollefteå har tidigare i klartext talat om att vi inte har något som helst förtroende för den tidigare landstingsledningen. Och det gäller även för Erik Lövgren. Med facit i hand kan vi därför konstatera att Erik Lövgren inte är vuxen uppgiften att leda omställningsarbetet i den riktning partidistriktets beslut under förtroenderådets möte angav.

Jan Näsström berättar att LO-facken också ställer sig bakom distriktsstyrelsens syn på Elisabet Strömqvist. Kritiken mot Erik Lövgren handlar bland annat om att han, enligt Näsströms uppfattning, har försökt att rädda ansiktet på landstingsdirektören. Han vill heller inte se Ewa Back som ersättare.

– Vi har heller inget förtroende för henne efter hur hon har agerat och vi har också offentligt sagt att vårt förtroende för övriga i presidiet inte var speciellt högt.

Men något namn till ersättare vill inte Jan Näsström gå ut med offentligt.

LO Mellersta Norrland är kritisk till att Näsström uttalar sig i LO:s namn.

– Det finns ingen LO-organisation specifikt för Sollefteå. Jag har inget emot att man uttalar sig som privatpersoner. Men man ska inte uttala sig i LO:s namn, säger Eva Olovsson, kassör, LO mellersta Norrland.

Vi har sökt Erik Lövgren på olika sätt under måndagen utan att få kontakt.