Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO-facken: Kollektivavtal ger tryggare anställning

I Sverige har vi valt att låta många av arbetsmarknadens regler bestämmas i kollektivavtal i stället för i lag, på gott och ont. Det innebär också att vi inte har någon lag som reglerar lägstalönen och något tvång att betala in till tjänstepension. Det är lagar, kollektivavtal och anställningsavtal som styr anställningsvillkoren.

Ett kollektivavtal innehåller de regler som ska gälla på jobbet. Där står om löner, arbetstider, semesterersättning och andra arbetsvillkor. Grundidén med ett kollektivavtal är att ingen arbetstagare ska tvingas konkurrera ut sina arbetskamrater genom att gå med på lägre lön eller sämre villkor än vad andra har.

Läs även: Vi byggbolag och facken måste samarbeta för att trygga bostäder och jobb

De flesta som har betalt skatt i Sverige har fått det orangea kuvertet i dagarna, där kan vi utläsa vad man kommer att få för pension på den allmänna pension man intjänat. De som har haft en anställning på ett företag med kollektivavtal tjänar dessutom in tjänstepension. För de som jobbar på ett företag utan kollektivavtal kanske inte den möjligheten ges. Det många i dag tar förgivet är just tjänstepensionen, men utan kollektivavtal är det inte självklart.

Det är inte den enda anledningen till att vi ska kräva kollektivavtal på de företag som man tar anställning i. Anledningarna är många, till exempel konkurrensneutralitet vad det gäller löner och samma förutsättning att kräva att företagen följer lag och avtal. Att de som jobbar ska kunna få samma trygghet om olyckan är framme i form av försäkringar.

Att många är med i facket är en förutsättning och det ställer högre krav på arbetsgivaren att teckna kollektivavtal som ger en tryggare anställning, hur stor ersättning du får vid föräldraledighet, sjukdom, omställningsförsäkring och hur mycket som ska avsättas till din framtida pension.

Läs även: Vi samarbetar gärna om schysta löner – för alla

Kollektivavtalen innehåller minimiregler kring löner och villkor.

Många tar för givet att de ska få en löneökning varje år men det finns ingen laglig rätt till årlig löneökning. Men i kollektivavtalen regleras rätten till att årligen få en löneöversyn. I vissa avtal finns miniminivåer på löneökningen medan andra avtal inte innehåller en garanterad löneökning exempelvis individuell lönesättning.

Kollektivavtal är en chans att få en sund konkurrens på arbetsmarknaden och möjliggör för småföretagare om alla följer gällande spelregler på arbetsmarknaden.

Kollektivavtalen är anpassade för den bransch eller den arbetsgivare som de är framtagna för, därför ser olika kollektivavtal olika ut. Men de reglerar alltid trygghet för den anställde!

Läs även: Vi vill inte vänta 33 år på jämställda löner

När vi är många som är medlemmar i facket har vi förutsättning och kan sätta press på arbetsgivarna och få schysta avtal.

Det vi pratar om är svenska modellen, men den är inte en självklarhet i dag och det vill vi ändra på. Det är därför av vikt att vi från fackföreningarna manifesterar kollektivavtalets dag den 17 mars.

LO Facken Medelpad

Britt-Marie Ståhl Olsson, HRF, Jessica Höglin, Transport, Åsa Selander, Kommunal Mellersta Norrland, Barbro Edlund, SEKO, Robert Kuusikko, Livs, Mikael Sjödin, IF Metall Mellersta Norrland, Tommy Almqvist, Byggnads, Tommy Karlsson, GS, Cathrine Strand, Kommunal Mellersta Norrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel