Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfqvist räknar med att stanna

Hon blev blixtinkallad till EM-kvalet och fick hoppa in i två av matcherna.
Sverige tog sig vidare – nu blickar Ellen Löfqvist mot nya landslagsuppdrag.
– Det känns som jag har chansen att komma med, säger SDFF-spelaren.

Sundsvall DFF:s mittfältare Ellen Löfqvist blev med kort varsel inkallad till förra veckans EM-kval för spelare födda 1996/97. Löfqvist, född 97, fick hoppa in i två av kvalmatcherna.

– Egentligen hade jag inga planer på att spela eftersom jag blev kallad dagen innan. Därför var det kul att få hoppa in i två av matcherna, framför allt mot Irland som blev som en finalmatch, säger Löfqvist.

Sverige slog Irland med 5–1, vann gruppen och spelar därmed i den andra kvalrundan till våren. När Ellen Löfqvist spelade EM-kval med 97-landslaget förra året var Sverige en match ifrån att kvalificera sig för EM-slutspelet.

– Vi förlorade en avgörande match mot Frankrike med 1–0 då. Jag tror vi har chansen att gå till EM med det här laget, det kändes bra nu i kvalmatcherna och vi hade ett bra spel, säger SDFF-spelaren.

Innan den andra rundan av EM-kvalet väntar flera landskamper och samlingar under hösten och vintern.

– Det känns som jag har chansen att komma med. Det kändes bra nu och jag fick bra feedback, säger Löfqvist som lämnade Alnö IF för Sundsvalls DFF inför den här säsongen.

– Personligen så har det känns bra och jag känner att jag utvecklats. Det har gått bra för laget också, men det är synd att vi inte kan gå upp. Vi kanske behöver ett år till. Jag går fortfarande i skolan så jag räknar med att stanna nästa år, och jag hoppas klubbarna i distriktet går samman för att få ett lag som är det bästa i Medelpad, säger Ellen Löfqvist.