Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfte från kommunalrådet: "Vi ska vara mer behjälpliga i trafikfrågor"

Ånge kommun ska bli aktivare och mer behjälpliga när det gäller önskemål från medborgarna i trafikrelaterade frågor. Det lovade kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) vid kommunfullmäktige i april.

Vid västra infarten till Ånge har ortsbor länge kämpat för en fartkamera, samtidigt som önskemålen om farthinder på kommunens vägar blivit allt fler.

Läs mer: Fortsatt kamp för fartkameror i Ånge

I bland har medborgarna också fått gehör, som i Östavall där Trafikverket efter många år av påstötningar från ortsbefolkningen nu har börjat titta på att sätta upp en fartkamera.

Läs mer: Trafikverket kommer sätta upp fartkamera i Östavall

Samtidigt finns det fortfarande många fartdämpande förslag som är kvar i startgroparna. Något som uppmärksammades i samband med förra kommunfullmäktige, och där det också gavs ett löfte om ökad politisk inblandning i trafikfrågor.

– Det stack faktiskt ut i den återkommande trygghetsundersökningen att folk tycker det är ett problem med att folk kör för fort, och vi kan faktiskt vara mer behjälpliga mot våra invånare på våra gator, säger Sten-Ove Danielsson.

Bland annat pekar han på de möjligheter som kommunen har att tillåta farthinder på det kommunala gatunätet, men också i form av politiska röster som i fartkamerafrågan i Ånge.

Läs också: Trött på fartdårar som är på väg till fjällen

– Om medborgarna i Ånge tycker att farten inne i tätorten är ett problem, då ska vi jobba med den frågan, säger Ånges kommunalråd.