Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Logistikparken borde redan vara på plats – och den gamla motorvägen borde vara jämnad med marken

Lars Holmgren gör det lätt för sig när han i sin insändare kritiserar en "liten grupp människor" inom Petersviknätverket som förhalat nybyggandet av logistikparken.

Läs insändaren: Nu måste logistikparken i Sundsvall ros i hamn

Hade logistikparken varit på plats idag hade Sundsvall varit redo inför världshistoriens största handelsrevolution, som kommer lämna Stenstan och Birsta i spillror, när handeln flyttar ut på nätet för gott. Googla Toysrus, JC och butiksdöden så förstår ni vad jag menar. För ni lär ju inte kolla anslagstavlorna på närbutiken för mer information.

Vad menar jag med att Lars Holmgren gör det lätt för sig? Att kritisera Rädda Petersvik är som att sparka in en öppen dörr. Dessutom bor de flesta Petersvikkramarna inte i Sundsvall så risken springa förbi en meningsmotståndare är tämligen minimal.

Och framför allt finns det ett lika stort problem i bromotståndarna, som dagligen snirklar runt Sundsvall med sina motorfordon i jakten på argument för att behålla den gamla motorvägen som gick förbi den gamla tågstationen, det gamla spökhuset och den numera nedtagna Volvobilen som Bengt Lindström målade och förbi det gamla industriområdet som till och med Beijers lämnat för fräscha lokaler i Gärdet.

Lars Holmgren väljer sina strider. Hetsar mot svaga Rädda Petersvik men nämner inte motorvägsvurmarna som också spelat på demokratins ängslighet för att jäklas med Sundsvalls framtid. Lika självklart som att logistikparken redan borde ha varit på plats, lika självklart skulle den gamla motorvägen jämnats med marken den 19 december 2014.

Signaturen Å. Andersson efterlyser en alternativ väg i sin insändare. Vad sägs om Sundsvallsbron?

Chroonbloom

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel