Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löjfisket går mot en bottensäsong – priset chockstiger och slår rekord

Löjfisket har 2017 nått botten. Fångsten är hittills katastrofalt dåligt menar fiskarna och fångsten verkar nu gå mot en bottensäsong, rapporterar Norrbottens Kuriren.

Fiskandet efter Siklöjan ser i år ut att bli väldigt dålig. Sedan starten av årets trålning den 20 september har det gett väldigt lite fångst, enligt Norrbottens Kuriren.

– Det är kollaps på fisket i år. Vi ligger på knappt 20 procent i fångst jämfört med vad vi fått under de senaste fem åren, säger fiskaren Per-Erik Sångberg till Norrbottens Kurirer.

Per-Erik Sångberg menar att fångsten i år är hittills alldeles för liten för att han ska ha möjligheten att leverera fisken till de uppköpare och kunder som efterfrågat den.

– Det ringer hela dagen. Många är desperata och skriker efter rom. Inte minst alla restauranger, säger han.

Den dåliga fångsten gör att årets pris på löjrom väntas slå rekord.

– Just nu bjuder uppköparna 1 300 kronor per kilo. Men det skulle inte förvåna om det sticker upp till 1 500 kronor, säger fiskare Sångberg.

Löjfisket pågår oktober ut.

FLER NYHETER:

Ledare (lib): Tomas Izaias Englund: Så får fiffiga politiker till en snyggare landstingsbudget

För Plus-kunder: Endast 200 åker buss eller tåg till jobbet – länets långpendlare ratar kollektivtrafiken

Löjfisket går mot en bottensäsong – priset chockstiger och slår rekord

För Plus-kunder: Färre vårdskador i Sverige – men inte i länet: "Oroväckande"